Com l’aprenentatge automàtic està tenint un impacte en l’educació

L’aprenentatge automàtic és una branca de la Intel·ligència Artificial (IA) que implica sistemes informàtics capaços d’aprendre i adaptar-se per si mateixos. Tot i que és divertir fer broma sobre el mal potencial de les pel·lícules de ciència-ficció de la tecnologia, pot ajudar educadors i estudiants de manera seriosa.

“Els educadors estan utilitzant l’aprenentatge automàtic per identificar els estudiants que necessiten suport abans i actuar per millor l’èxit i la retenció”.

Kim Majerus, vicepresidenta d’educació del sector públic dels Estatas Units, govern estatal i local d’Amazon Web Services

Aprenentatge automàtic impacta a l’educació

“L’aprenentatge automàtic també està ampliant l’abast i l’impacte del contingut d’aprenentatge en línia mitjançant la localització, la transcripció, la conversió de text a veu i la personalització”.

Les dades recopilades mitjançant l’aprenentatge automàtic també informen les decisions educatives relacionades amb l’eficiència operativa, la retenció i la graduació dels estudiants i la reducció de costos.

Igual que amb altres tecnologies, les aplicacions d’aprenentatge automàtic per a l’educació estan dissenyades per estalviar temps als docents i estudiants, no substituir la connexió docent-alumne. “S’utilitza millor per complementar i donar suport als educadors i ajudar-los a passar més temps fent el que millor fan, interactuant amb els seus estudiants, i menys temps fent altres tasques repetitives menys crítiques”, diu Majerus.

Llegit a:

Tech & Learning