Provocacions i possibilitats: seminari de Stanford examina el futur de ChatGPT a l’educació.

Després del llançament de ChatGPT, Stanford convoca educadors d’arreu del país per a un seminari en línia per discutir les seves implicacions de l’’IA generativa’ en l’educació. El futur de ChatGPT a l’educació.

Gairebé abans que les paraules ChatGPT es consolidessin en la consciència popular, els educadors van començar a adular i a preocupar-se per les seves implicacions per al seu camp. A mesura que les històries d’advertència es giraven als mitjans de comunicació populars i ChatGPT aprovava exàmens escrits a les principals escoles de dret i de negocis, i fins i tot un examen de llicència mèdica, el debat públic es va disparar sobre les implicacions més grans de la intel·ligència artificial que pot crear assaigs de pàgines llargues sobre pràcticament qualsevol tema.

La xerrada i les pors aixecades pels experts i comentaristes són molt forts”, diu el professor associat Victor Lee, responsable del professorat de la iniciativa AI + Education de Stanford Accelerator for Learning. “Però una de les millors coses que podem fer ara mateix és fer una pausa i escoltar les preocupacions dels mateixos educadors de primària i secundària obligatòria”.

Per començar aquest treball, una col·laboració de líders de l’Accelerador d’Aprenentatge de Stanford, l’Institut de Disseny Hasso Plattner de Stanford, la d.school, i l’Institut de Stanford per a la Intel·ligència Artificial Centrada en l’Human, van convocar recentment un seminari en línia per a educadors de K-12 de tot arreu. el país per participar en un diàleg franc i obert sobre ChatGPT, els seus casos d’ús i implicacions. El resultat va ser “Exploring Generative AI Tools in Classrooms”, un seminari de 90 minuts amb uns 50 educadors en exercici.

Diàleg obert

El seminari del 26 de gener va tenir un to constructiu, buscant crear grups on els educadors i altres persones poguessin explorar les possibilitats generatives de com acollir ChatGPT i tecnologies similars a l’aula. La inclusió de veus d’OpenAI, l’organització que va llançar ChatGPT, va aportar una perspectiva important i “fascinant” a la barreja, va assenyalar Isabelle Hau, directora executiva de l’Accelerator per a l’aprenentatge de Stanford.

Vam començar a respondre algunes grans preguntes sobre aquesta tecnologia encara molt nova i vam començar a pensar profundament sobre què significa l’educació en el context d’una eina tan poderosa“, va dir Hau. “Va ser una oportunitat molt rara tenir investigadors, educadors i desenvolupadors tecnològics que col·laboressin de manera autèntica cap a un millor disseny i solucions per a l’educació“.

OpenAI va compartir les preocupacions sobre la seva pròpia tecnologia, però també va proporcionar un full de ruta per ajudar els professors a integrar ChatGPT en la seva feina alhora que detallava les maneres en què treballa per abordar les preocupacions dels educadors, com ara els detectors de plagi i la reducció del biaix dels seus conjunts de dades.

Espero que els educadors, els responsables polítics i les empreses tecnològiques puguin treballar junts per dissenyar estàndards per a sistemes segurs, útils i responsables“, va dir Lama Ahmad, investigador de polítiques a OpenAI, que va plantejar un doble repte per al camp: Com podem equipar els professors per implementar aquests models de manera eficaç i com equipem els estudiants per navegar per les complexitats que crearà la IA?

Confiança creativa

En les poques setmanes des del llançament de ChatGPT, els educadors han recorregut tota la gamma d’emocions, va reconèixer Laura McBain, directora gerent interina de la d.school, en els seus comentaris inicials.

Ens sentim emocionats… ansiosos… nerviosos“, va dir McBain, “Però el que realment estem intentant fer amb aquestes tecnologies existents és ajudar a tothom a desenvolupar la seva pròpia confiança creativa per canviar el món. Estem encantats d’organitzar una sessió de pluja d’idees per parlar sobre les provocacions i les possibilitats de ChatGPT“.

Les discussions van generar idees perquè els educadors elaboressin plans de lliçons creatius, milloressin les seves experiències a l’aula i ajudin els estudiants a créixer.

Hem vist que ChatGPT s’utilitza per redactar i iterar plans de lliçons, per fer un disseny iteratiu de preguntes de test, experimentar amb eines de tutoria personalitzades, per donar comentaris gramaticals i estructurals sobre l’escriptura dels estudiants“, va dir Ahmad d’OpenAI.

A l’últim terç del seminari, els assistents es van tornar a reunir per resumir el que havien comentat. La majoria va coincidir que ChatGPT representa un “canvi de mar” per a l’educació, una oportunitat perquè els educadors reexaminïn qüestions fonamentals sobre la seva professió:

· Per què ensenyem el que ensenyem?

· Què vol dir aprendre?

· Què entenen els educadors amb termes com ‘rigor’ i ‘avaluació’?

Aquestes preguntes que existien molt abans, i que existiran molt després, ChatGPT està tan institucionalitzat a l’educació com els llibres de text i les pissarres. Les respostes a ells no es generaran artificialment.

Llegit a:

Stanford | Accelerator for Learning

El futur de ChatGPT a l’educació