En aquest llibre el lector trobarà una explicació precisa i accessible, pensada per a un lector sense coneixements tècnics previs, sobre el funcionament i l’impacte de la IA.

En el llibre La intel·ligència artificial explicada als humans, de Jordi Torres, el lector trobarà una explicació precisa i accessible, pensada per a un lector sense coneixements tècnics previs, sobre el funcionament i l’impacte de la IA. Aquesta mena de biografia de la intel·ligència artificial, des dels seus orígens fins avui, ens convida a fer una reflexió informada i conscient sobre el nou paradigma en què ens trobem, una aventura coevolutiva en què humans i màquines ens hem embarcat (i per a la qual no hi ha marxa enrere). Sobretot, ens urgeix a fer-la com més aviat millor, ja que, aquesta vegada, les màquines no esperaran l’ésser humà.

Jordi Torres

Jordi Torres és catedràtic del departament d’Arquitectura de Computadores de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), amb una llarga trajectòria acadèmica en docència, gestió, transferència de tecnologia, i investigació, havent publicat més de 200 articles de recerca i diversos llibres en les àrees de computació d’altes prestacions (HPC) i intel·ligència artificial (AI). Durant la seva carrera, ha rebut diversos reconeixements i ha actuat com a expert en aquests temes per a diverses organitzacions, empreses, think tanks o com a mentor d’emprenedors.

El 2005 es va incorporar al Barcelona Supercomputing Center (BSC) com a part de l’equip fundador, essent mànager de recerca dins del departament de Computer Science. Gràcies al seu pensament creatiu, el seu grup de recerca va tenir un paper estratègic a l’hora de combinar HPC amb tecnologies de nova generació i el seu impacte, produint importants publicacions de recerca, tesis doctorals, així com components de programari per a HPC. Actualment és investigador sènior en el grup de recerca Computing Resource Orchestration and Management for Artificial Intelligence, treballant en la línia de recerca HPC & Transformers per als projectes europeus INCISIVE, SECURED i NEARDATA.

En paral.lel, la seva experiència i capacitat pedagògica l’ha dut a ocupar també el càrrec d’assessor expert en HPC & AI al departament de direcció del BSC amb l’encàrrec de reforçar la comunicació cap a la societat de la recerca i la innovació que s’hi duu a terme, donant conferències, duent a terme projectes en la intersecció de la cultura contemporània i la investigació del centre, col·laborant amb els mitjans de comunicació i escrivint llibres perquè la ciència sigui més accessible per als no científics.

Més informació:

La intel·ligència artificial explicada als humans | Plataforma Editorial