Intel·ligència artificial. Com els algorismes condicionen les nostres vides

Intel·ligència artificial (Enric Senabre, Vicent Costa), és un llibre bàsic que ens situa davant els reptes urgents que ens planteja la intel·ligència artificial (IA).

Què és la intel·ligència artificial? Com es va originar? Com ha passat a ser tan important en el nostre dia a dia? Què tenen a veure Black Mirror i l’aplicació Radar COVID? Per què Google Photos va classificar de manera racista una selfie d’una parella de joves afroamericans? Pot un software perseguir presumptes delinqüents? És ètic que una aplicació seleccione personal? Acabarem fent match amb un robot? Per què són tan opacs i poderosos els algorismes d’Amazon, Google o Netflix?

En aquest llibre bàsic i necessari, Enric Senabre i Vicent Costa ens situen davant els reptes urgents que ens planteja la intel·ligència artificial. A partir d’exemples quotidians, ens ofereixen eines per a reflexionar sobre les implicacions socials i morals dels algorismes que ja condicionen les nostres vides. Un llibre imprescindible per a prendre partit en una lluita desigual però apassionant de la guerrilla democràtica contra el control de les grans corporacions tecnològiques.

Intel·ligència artificial – Enric Senabre, Vicent Costa

Enric Senabre

Enric Senabre (Alcoi, 1964) és professor de Filosofia i Ètica i ha publicat diversos llibres de divulgació juvenil sobre educació afectivosexual, política, filosofia i xarxes socials i articles en revistes com L’EspillDiari de l’Educació i Quaderns de Filosofia. Ha guanyat diversos premis d’innovació educativa de la Conselleria d’Educació, el Ciutat d’Alzira i el premi Micalet d’experiències educatives.

Vicent Costa

Vicent Costa (Albuixec, 1989) és investigador al departament de Filosofia de la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Filosofia, màster en Lògica Pura i Aplicada i doctor en Ciència Cognitiva i Llenguatge. Ha publicat diversos articles en revistes internacionals d’impacte, ha guanyat diferents premis d’investigació en intel·ligència artificial i ha dut a terme una part de la seua recerca a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial del CSIC i al Bremen Spatial Cognition Center de la Universitat de Bremen.

El llibre: Intel·ligència artificial. Com els algorismes condicionen les nostres vides

Intel·ligència artificial - Enric Senabre, Vicent Costa