La IA s’ha desenvolupat ràpidament en els últims anys. Però, cap a on es dirigeix?

Tothom parla de la intel·ligència artificial (IA), però el coneixement de les empreses sobre la IA i la seva avaluació del potencial d’aquesta tecnologia varia molt. [ Intel·ligència artificial en empreses mitjanes (II) ]

En l’actualitat, les empreses emergents i les grans empreses utilitzen la IA. Els models de negoci de moltes startups es basen en l’ús de la IA. Per exemple, a través de plataformes que recopilen i avaluen dades dels clients i, per tant, faciliten les tasques diàries dels clients amb ofertes de servei adequades.

Les grans empreses, per part seva, estan reforçant cada vegada més la seva posició competitiva mitjançant l’ús de la IA:

  • per a l’optimització de processos,
  • per a analitzar dades de clients o
  • per a crear serveis addicionals per als seus productes.

Però les petites i mitjanes empreses també poden utilitzar la IA de manera rendible.

Els formadors / entrenadors de *IA d’Iia.cat poden ajudar a les pimes. Amb tallers, visites a empreses, conferències, road shows i moltes altres ofertes, brinden informació sobre el tema de la intel·ligència artificial. Ajuden a les empreses a reconèixer les oportunitats i desafiaments de la nova tecnologia, i treballen amb elles per a implementar aplicacions específiques.

Què és la IA?

En primer lloc, cal aclarir que s’entén realment per intel·ligència artificial.

“Un sistema és intel·ligent si pot aprendre amb l’ajuda de dades i models matemàtics, prendre decisions de manera independent si és necessari i, per tant, comportar-se de manera intel·ligent. La intel·ligència artificial es pot utilitzar com una eina que fa costat a les persones en els processos de treball i presa de decisions i en la resolució de problemes específics”.

Això significa que una aplicació amb intel·ligència artificial pot resoldre problemes específicament definits i és capaç d’acte optimitzar-se.

Què fa que la IA sigui especial?

La IA pot anar més enllà dels processos clarament definits i coneguts per a interpretar l’entrada i després adaptar la sortida de manera independent. Aquest és l’element del “aprenentatge” automàtic que agrega comprensió de dades al processament de dades més pur.

La IA aprèn dels resultats de la seva pròpia anàlisi i adapta els resultats futurs amb aquest “coneixement après”.

Intel·ligència Artificial en empreses mitjanes (II)