La intel·ligència artificial (IA) és un domini tecnològic en auge capaç de canviar diversos aspectes del sistema educatiu.

El paper de la IA en l’educació: la intel·ligència artificial és un domini tecnològic en auge capaç de canviar diversos aspectes del sistema educatiu. Es preveu que el mercat global de la intel·ligència artificial en educació arribi als 3.680 milions de dòlars. Això suposa un augment del 47% del CAGR (taxa de creixement anual composta) del 2018 al 2023.

Com la Xina està utilitzant la intel·ligència artificial a les aules | WSJ

El paper de la IA en l’educació

Es pot veure que el paper de la intel·ligència artificial en l’educació augmenta l’eficiència, la productivitat i la comoditat, proporcionant al sector una sèrie de beneficis diferents. Veiem a continuació cinc maneres en què la IA pot renovar la indústria educativa i aportar transicions sorprenents.

#1 Simplifica les qualificacions i les tasques administratives

Una part important del temps de treball es dedica a tasques administratives i de qualificació. Segons una enquesta, el professors dediquen el seu temps de treball a:

  • Treball administratiu (7%)
  • Ensenyament (43%)
  • Qualificació d’exàmens (11%)
  • Planificació de cursos / lliçons (13%)

De mitjana, un professor passa 7 hores planificant classes i avaluant els estudiants.

Es pot veure el paper de la intel·ligència artificial en l’educació simplificant aquestes tasques. La tecnologia pot fer que el procés de qualificació sigui automatitzat i ràpid. Com a resultat, els educadors poden tenir més temps per dedicar als seus alumnes. De fet, aquest tipus de programari pot obtenir una qualificació sòlida en qualsevol camp o departament. Per tant, fent que el processament de la documentació sigui més senzill i eficient.

#2 Contingut intel·ligent

Quan penses en el paper de la intel·ligència artificial a l’educació, sempre et ve al cap el contingut intel·ligent. Es tracta de contingut personalitzat que s’actualitza de manera dinàmica segons dade demogràfiques, contextuals i de comportament.

Aquest avenç tecnològic es podria utilitzar per obtenir un èxit acadèmic ideal. No és estrany per què molts estan interessats en què ofereix el contingut intel·ligent. Penseu en això com un reforç de qualitat. La intel·ligència artificial pot crear contingut digital i virtual.

Com que els llibres de text ja s’estan digitalitzant, el contingut intel·ligent és una opció sòlida. Aquest és el tipus de mecanisme que pot ajudar els estudiants a navegar i mostrar-los informació més útil. A més, qualsevol persona pot accedir a aquesta informació. Els professors podrien utilitzar-lo per preparar programes il·lustratius, d’àudio i d’assistència.

#3 Opcions d’aprenentatge personalitzables

Prenem Netflix, per exemple. Pot semblar fora de context, però tindrà sentit. Sempre que iniciem sessió, hi ha una llista de pel·lícules de recomanació personalitzada adaptada a les nostres necessitats. El mateix pot passar amb el sector educatiu.

El sistema de la vella escola es basa en currículums i materials obsolets. Aquests materials segueixen exactament la mateixa estructura que van fer durant dècades, i són menys propensos a despertar l’interès del lector.

A més, els professors que s’encarreguen de classes massives no poden oferir els mateixos mètodes d’ensenyament que ho farien en una sessió individual. En canvi, només poden treballar amb la majoria i intentar oferir el millor contingut educatiu.

La IA té com a objectiu un aprenentatge més personalitzat capaç de desbloquejar tot el potencial de l’estudiant. Pot donar als estudiants recomanacions personalitzades segons els problemes que puguin trobar. Quan ho miro així, veig que alguns professors poden estar preocupats. La IA sembla que pot substituir els seus llocs de treball. Però, això no podria estar més lluny de la veritat.

La IA posa els professors en condicions de rendir millor. Pot donar-los recomanacions personalitzades i adaptades a cada alumne. Amb ell, els estudiants poden obtenir la màxima assistència, mentre que la tecnologia donarà al professor un feedback valuós.

És un win-win.

La retroalimentació instantània és una bona manera de generar impuls. Els professors poden utilitzar-lo per portar les seves classes al següent nivell. Amb la funció interactiva de l’IA, és fàcil per als estudiants mantenir-se en contacte amb els professors i demanar ajuda. Tot i que pot passar una estona abans que aquests mètodes es converteixin en una pràctica diària, sembla que la IA va pel bon camí.

#4 Fronteres il·limitades

L’educació no ha de tenir límits. La intel·ligència artificial pot saltar tots els límits globals i proporcionar excel·lents capacitats d’aprenentatge. Aquesta tecnologia es pot utilitzar a qualsevol part del planeta. És per això que garanteix transicions ideals, disponibilitat i comoditat.

Els chatbots impulsats per IA són l’exemple perfecte. Estan disponibles les 24 hores del dia i poden respondre moltes de les vostres consultes. Podeu utilitzar-los sempre que vulgueu, independentment del complex o senzill que sigui el contingut.

#5 Eficiències millorades: el paper de la intel·ligència artificial a l’educació

La intel·ligència artificial és aquí per renovar tots els processos informàtics i oferir noves eficiències. Per exemple, pot analitzar dades a una velocitat inimaginable. Aquestes dades són més precises i tenen menys probabilitats de tenir error humà. La precisió i la cobertura el converteixen en un pas per a l’èxit.

En aquesta mesura, la IA pot ser pràctica per a un entorn educatiu. Per esbrinar el paper de la intel·ligència artificial en l’educació i l’eficiència, mireu aquest altre exemple. Diguem que els professors busquen millora la seguretat i minimitzar els embussos.

Per reduir el risc que els nens es perdin entre les multituds, la intel·ligència artificial pot modelar dades complicades i permetre les previsions basades en dades. Aquestes dades fan que sigui més fàcil planificar el futur, assignar seients, demanar menjar i gestionar els costos.

La IA no només és important per als professors, sinó també per als estudiants. Sí, pot costar molt tenir implementades aquestes tecnologies. Però, cada cèntim d’aquest programari està ben gastat. A més, els experts estimen el creixement d’aquesta tecnologia.

Creuen que s’utilitzarà des d’institucions educatives inferiors fins a centres d’ensenyament superior. Per això, em sembla que la IA és una estratègia adaptativa perfecta.

Conclusió: el paper de la intel·ligència artificial en l’educació

La IA té un impacte massiu en el sector educatiu. Quan s’utilitza al màxim, pot renovar completament la indústria, oferint als estudiants un entorn on puguin prosperar. La IA també pot ser útil per als professors. És eficient, còmode i una opció pràctica a l’hora de fer tasques administratives o recopilar dades. De qualsevol manera, la IA suposa una inversió sòlida.

Llegit a:

Artificial Intelligence +