Nou informe sobre intel·ligència artificial i educació

La intel·ligència artificial (IA) està tenint cada cop més impacte en l’educació, aportant oportunitats i nombrosos reptes. Informe sobre IA i educació.

Aquestes observacions van ser observades pel Comitè de Ministres dels Consell d’Europa el 2019, i van donar lloc a l’encàrrec d’aquest informe, que pretén examinar les connexions entre IA i educació (AI&ED).

En particular, l’informe presenta una visió general de la AI&DE vista a través de la lent dels valor del Consell d’Europa dels dret humans, la democràcia i l’estat de dret; i proporciona una anàlisi crítica de l’evidència acadèmica i dels mites i bombo.

Els tancaments de les escoles per pandèmia de Covid-19 van provocar una adopció precipitada de la tecnologia educativa, que inclou cada cop més eines d’aula assistides per IA (AIED).

Aquest AIED, que per definició està dissenyat per influir en el desenvolupament infantil, també afecta qüestions crítiques com la privadesa, l’agència i la dignitat humana, que encara no s’han explorat i abordat completament.

Però AI&ED no només tracta d’ensenyar i aprendre amb IA, sinó també ensenyar i aprendre sobre IA (alfabetització en IA), abordant tant la dimensió tecnològica com la dimensió humana sovint oblidada de la IA.

L’informe conclou amb una anàlisi provisional de les necessitats: l’objectiu és estimular un nou debat crític entre els estats membres del Consell d’Europa i altres parts interessades, i garantir que els sistemes educatius responguin de manera proactiva i eficaç a les nombroses oportunitats i reptes introduïts per l’AI&ED.

Descarregar l’edició provisional d’aquesta publicació