Com l’educació de la IA a la Xina està reduint les desigualtats

La intel·ligència artificial (IA) està remodelant el món i com funciona. L’aprenentatge automàtic (Machine Learning) ofereix solucions noves i més eficients per a la distribució i organització de serveis i recursos. Concretament, la IA s’està convertint en un substitut de la presa de decisions humanes en tots els àmbits, des de la justícia fins a l’esport. Educació en IA a la Xina.

La Xina ha començat a aplicar la IA al sistema educatiu, la qual cosa té molts beneficis potencials. Actualment, la Xina pateix una gran divisió urbana-rural que l’estricte registre de la llar de Hukou ha exagerat. Hukou és un sistema de registre de la llar que h aposat limitacions a la migració nacional a la Xina. Això fa que sigui més difícil per als que viuen a les zones rurals emigrar a les ciutats i obtenir llocs de treball segurs.

Com a resultat, el nivell educatiu de la Xina és sorprenentment baix per a un país que està creixent a un ritme tan gran. Al voltant del 70% de la població activa a la Xina no té estudis de batxillerat, la qual cosa està molt per sota dels nivells dels països amb ingressos comparables. La IA ofereix oportunitats a tota la població xinesa de rebre una educació. A més d’això, l’educació en IA a la Xina hauria de permetre esquemes d’ensenyament més especialitzats i precisos.

Educació en IA a la Xina

Un exemple d’educació en IA a la Xina és Squirrel AI. Squirrel AI s’especialitza en “educació adaptativa intel·ligent”. La companyia està invertint diners en científics d’IA perquè puguin invertir més investigació en el camp. Squirrel AI utilitza un algorisme perquè els estudiants rebin el 70% dels suggeriments didàctics d’IA i l’altre 30% de professors humans. Això permet una educació adaptada a les necessitats de cada nen, mantenint un cert control humà per gestionar el procés d’aprenentatge automàtic.

La Xina té un gran potencial per implementar esquemes com aquest a causa del seu alt nivell de desenvolupament en IA. El percentatge de treballs de recerca de la Xina que treballen en el desenvolupament de la IA ha augmentat del 4,2% el 1997 al 27,7% el 2017. La Xina també és líder en publicacions. A més, la Xina també és líder en sol·licituds de patents relacionades amb la IA.

L’altre avantatge important de la Xina en la investigació d’IA és que és un estat d’una sola nació. Això significa que els desenvolupadors d’IA que recolza el govern tenen accés a quantitats massives de dades en comparació amb altres nacions. A més d’això, vol dir que la implementació i els canvis de regulació es produeixen molt més ràpidament a la Xina. Això ha ajudat a millorar el procés de producció i desenvolupament d’IA a la Xina.

Per exemple, la Xina ha utilitzat associacions entre l’escola i la indústria i els currículums escolars per reforçar la comprensió i la implementació de la IA a la societat.

Creix l’accés a la IA en el sector educatiu

En conseqüència, el creixement de l’accés a la IA i l’eficàcia en el sector educatiu ha estat considerable a la Xina. Per exemple, 248 escoles de zones de baixos ingressos van rebre accés a classes en línia d’una escola secundària de primer nivell. A més d’això, l’educació de la IA a la Xina també està actuant per canviar l’enfocament del sistema educatiu a la Xina des de l’enfocament de la “cadena de muntatge” de l’educació de masses a una educació de qualitat superior per a les masses. En lloc de proves massives, es desenvoluparan programes d’IA per satisfer les necessitats de les capacitats de cada nen. A més, la IA ofereix avantatges en la seva aplicació, ja que és més barata i la gent la pot utilitzar en qualsevol moment i en qualsevol lloc.

La mateixa Squirrel AI reflecteix aquest èxit, ja que obre més de 1.800 centres d’aprenentatge en més de 300 ciutats. Això mostra el potencial per a la implementació de l’educació en IA a la Xina. Això podria ajudar a presentar noves oportunitats a les zones rurals de la Xina i, per tant, reduir els nivells de desigualtat a tot el país. La Xina ha de garantir que la IA sorgeixi d’una manera que no actuï per exacerbar encara més aquestes divisions promovent la seva accessibilitat per a tothom. Altres països haurien d’estar atents als esdeveniments que es desenvolupen en el futur proper de la Xina, ja sigui per evitar els errors que pugui cometre la Xina o per adoptar l’IA i el procés d’implementació que segueix la Xina.

Llegit a:

The Borgen Project