Com ensenyar i avaluar amb ChatGPT?

Molts professors veuen ChatGPT com una amenaça per a l’aprenentatge. Tanmateix, professors-investigadors de TBS Education expliquen a Times Higher Education i al lloc web de l’AACSB que la intel·ligència artificial generativa podria obrir una nova era per a l’educació empresarial. Quin és el rol del ChatGPT a l’ensenyament?

Quin és el rol del ChatGPT a l’ensenyament?

Soumyadeb Chowdhury, professor associat al capdavant del Centre d’Excel·lència per a la Responsabilitat Social Corporativa i el Desenvolupament Sostenible, així com Samuel Fosso-Wamba, professor de Sistemes d’Informació i Ciència de Dades i Director de Recerca de TBS Education, tracten aquest tema.

Per què és hora d’unir-te a l’equip de ChatGPT?

Els investigadors expliquen que ChatGPT podria dificultar l’ensenyament per als que estan en el món de l’educació, però que aquesta tecnologia també ofereix oportunitats. Segons ells, els permet adaptar la seva mentalitat, els seus programes i les seves pedagogies per crear valor afegit per als estudiants.

Les escoles de negocis han de formar estudiants no només per superar les limitacions de ChatGPt, sinó també per aprofitar les seves habilitats de “persones”, com ara la intuïció, la creativitat i la comunicació.

Com ensenyar i avaluar amb ChatGPT?

Soumyadeb Chowdury i Samuel Fosso-Wamba també proporcionen una guia per dissenyar instruccions i avaluacions que animaran els estudiants a aprendre amb i sobre ChatGPT.

A l’era del ChatGPT i les eines d’IA generativa, s’han d’adoptar pedagogies d’ensenyament per ajudar els estudiants a entendre i valorar per què i com han après, en lloc del resultat final o la solució. Han de valorar la seva pròpia creativitat i les seves contribucions al procés d’aprenentatge.

Per tant, els professors-investigadors recomanen:

  1. Dissenyar activitats que requereixin reflexió.
  2. Enllaçar els treballs tipus assaig amb nous casos pràctics.
  3. Donar normes per a les avaluacions dels assaigs.
  4. Parlar obertament de la importància de les habilitats humanes en la seva futura carrera professional.

Llegir l’article complet a timeshighereducation.com

Llegir l’article complet a aacsb.edu