Esteu pensant en utilitzar la Intel·ligència Artificial Generativa en la vostra investigació? Llegiu això primer

Hi ha un potencial evident de l’ús de la IA generativa en investigació per als acadèmics, investigadors, estudiants i personal professional de la universitat per aprofitar els productes de IA generativa per millorar fluxos de treball, i per millorar fer créixer la investigació acadèmica i els resultats de investigació.

Aquesta oportunitat també ve amb risc en evolució. Els estàndards de pràctiques de recerca, principis i integritat no s’han de veure mai soscavats per l’ús incorrecte o poc ètic de la IA generativa.

Què és la IA generativa?

La IA generativa és un tipus de sistema dintercanvi de dades de IA que pot crear contingut o dades noves en funció de lanàlisi de les dades existents.

Les conegudes aplicacions d’IA generativa, com ara ChatGPT d’OpenAI o ChatPDF basat en OpenAI i el motor de cerca Bing de Microsoft, s’entrenen amb grans quantitats de text que les aplicacions utilitzen per sintetitzar en respostes i resultats. Es poden generar altres productes potencialment útils utilitzant eines com Elicit i Scite.ai per a investigació, TOME per a presentacions o DALL.E per a generació d’imatges.

Els beneficis de la IA generativa inclouen resumir i sintetitzar contingut, millorar la creativitat humana, millorar l’automatització i ajudar a resoldre problemes complexos. Els desafiaments i riscos inclouen qüestions ètiques, qualitat de les dades i solidesa del model.

La comprensió i l’ús d’aquesta tecnologia de ràpid desenvolupament ja s’està generalitzant a la comunitat, i hi ha una ràpida adopció de la tecnologia a tots els sectors, fins i tot dins de les institucions de recerca i educació superior a nivell mundial. Els cursos i tallers de capacitació sobre IA comercials i institucionals per ajudar els investigadors són cada cop més freqüents, fins i tot pel que fa a l’ús responsable i les preocupacions ètiques.

Beneficis potencials de la IA generativa en investigació

Les eines de IA generativa poden millorar l’eficiència i augmentar la productivitat en agilitzar els processos crítics d’anàlisi, síntesi, disseny i redacció, inclosa la preparació de propostes i publicacions per a subvencions, beques i projectes. Es pot fer servir en certs escenaris per estimular el pensament crític o creatiu en proporcionar nous coneixements i perspectives.

En les circumstàncies apropiades, les eines d’IA generativa comercialment disponibles també poden ajudar amb l’anàlisi de grans quantitats de dades no confidencials, i ajudar a ressaltar troballes importants, estalviant hores d’anàlisi manual de dades.

Llegit a:

Deakin University