Aquest llibre no només pretén aportar respostes, sinó també plantejar altres preguntes.

La intel·ligència artificial (IA) ha entrat de ple a formar part de les nostres vides i s’ha convertit en tema d’actualitat. Hi ha, però, molts aspectes que no sempre s’expliquen bé o passen desapercebuts. Els inicis i els daltabaixos de la seva història són aspectes poc coneguts. Hi ha aplicacions molt populars, però n’hi ha d’altres de menys mediàtiques que són força curioses i sorprenents. Sabem que la IA ja està impactant en la nostra vida però encara desconeixem fins a quin punt ens la pot arribar a canviar. Se’n parla molt, del futur de la IA, però encara no sabem si podrem construir màquines amb una intel·ligència general comparable a la humana. Aquestes son algunes de les qüestions que els lectors podran trobar en el llibre 100 coses que cal saber sobre la intel·ligència artificial, de Ramón López de Mántaras i Badia, un retrat fidel de la situació real de la IA, amb el propòsit de donar respostes i reflexionar sobre les qüestions ètiques que planteja aquesta tecnologia.

100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial

S’hi tracten diferents temes relacionats amb la intel·ligència artificial: des dels inicis, fins els desenvolupaments més recents, fent èmfasi en les seves limitacions tant tècniques com ètiques i el seu impacte social.

Ramon López de Mántaras i Badia

És professor d’investigació (emèrit) del CSIC a l’Institut d’Investigació en Intel·ligència Artificial (IIIA), del qual fou director. Investiga en intel·ligència artificial (IA) des del 1975. És Enginyer en Electrònica per la Universitat de Mondragón, Doctor en Física per la Universitat Paul Sabatier de Tolosa, Màster en Informàtica per la Universitat de Califòrnia-Berkeley i Doctor en Informàtica per la Universitat Politècnica de Catalunya. És membre numerari de l’Institut d’Estudis Catalans i ha rebut, entre d’altres el Premi Nacional d’Investigació.

Més informació:

100 coses que cal saber sobre intel·ligència artificial | Cossetània