A mesura que es fan més avenços en Intel·ligència Artificial (IA), el futur de l’educació és molt brillant i prometedor.

El sector educatiu està molt carregat de sistemes heretats. Tot i així, una dosi d’eines i tecnologies d’IA pot aportar una nova onada d’automatització i tancar les llacunes de coneixement dels sistemes de grau tradicionals. Segons estudis, es preveu que el mercat global d’IA en educació assoleixi els 3.680 milions de dòlars el 2023. Els educadors han de plantejar-se l’estratègia d’una transformació digital dins de l’àmbit del seu domini per incorporar les aplicacions d’Intel·ligència Artificial adequades que produeixin els resultats esperats. 8 aplicacions de la IA a l’educació.

8 aplicacions de la IA a l’educació

Programari de qualificació

El programari de qualificació basat en intel·ligència artificial combina l’aprenentatge automàtic per crear sistemes de càlcul després de recopilar dades importants sobre mètriques per a les tasques de qualificació dels treballs que han estat qualificats per mestres / professors. Les eines estan dissenyades per entendre i replicar el procés de qualificació humana dels professors abans. Les aportacions del professor, més la combinació d’IA, poden qualificar assajos, treballs i proves en segons, fins i tot en diferents idiomes. Poden integrar-los fàcilment en un entorn virtual existent o en una plataforma basada en núvol. Són útils quan el nombre de treballs és important perquè els professors es puguin ocupar amb un treball més basat en valors en lloc de perdre hores en la qualificació.

Tasques d’administració

Eliminar el treball d’administració manual en escoles, col·legis i universitats, com ara programar, reprogramar classes, marcar l’assistència, qualificar papers, finances i comptabilitat i manteniment de registres. Això racionalitza les tasques habituals i mundanes que ja no cal que faci el personal. Les eines d’IA poden realitzar diverses funcions, com ara:

  • Finalitzar les alertes d’absentisme escolar.
  • Butlletins de qualificacions i altra correspondència als pares de manera automàtica.
  • Planificar i programar reunions.
  • Automatitzar els formularis habituals dels estudiants, les inscripcions i altres tràmits al departament correcte.
  • Escurçar el temps dedicat als informes de progrés.
  • Racionalitzar qualsevol altra tasca de manteniment de registres.

Pot permetre als mestres i professors centrar-se principalment en la millora de la qualitat educativa. I no centrar-se en la paperassa manual. També redueix la pressió laboral.

Ajudants de veu

Els assistents de veu són una manera atractiva i còmoda de portar l’aprenentatge a casa, alhora que ajuden els usuaris a programar calendaris d’estudi, escoltar instruccions d’entrenament mentre es mouen, i donar respostes instantànies a les preguntes bàsiques dels estudiants a classe. Els avantatges dels assistents de veu a l’educació inclouen:

  • Estalvi de temps eficient per a estudiants i professors.
  • Oferir oportunitats d’aprenentatge a la comunitat.
  • Oferir educació personalitzada en qüestió de segons.

Aquests assistents de veu amb intel·ligència artificial es poden utilitzar en aplicacions del telèfon intel·ligent fins i tot si no tenen altaveus intel·ligents.

Aprenentatge personalitzat

Les eines d’IA poden ajudar a l’aprenentatge mitjançant programes d’estudi fets a mida, i personalitzar l’aprenentatge en funció de les necessitats específiques dels estudiants individuals. Identifiquen els buits de coneixement, creant instruccions, proves i sistemes de retroalimentació per als alumnes des de l’educació infantil fins a la universitat. El programari, els jocs i les eines basats en IA poden establir una estratègia perquè els estudiants aprenguin a la seva velocitat, temps i requisits per a la pràctica repetida. Aquest entorn d’aula assistit per màquina pot ajudar els professors a personalitzar els plans de lliçons individuals en funció de les necessitats individuals dels estudiants, i recórrer un llarg camí en l’aprenentatge diferenciat i adaptatiu que pot construir una base sòlida per a tot tipus d’alumnes.

Contingut intel·ligent

El contingut intel·ligent pot anar des de llibres de text digitals, guies, fragments d’instrucció, vídeos fins a eines d’IA que creen entorns personalitzats per a l’organització educativa basats en estratègies i objectius. La personalització en educació és la tendència global futura que es pot aconseguir identificant les àrees en què les eines d’IA poden tenir un paper. Per exemple, les escoles poden crear entorns d’aprenentatge basats en AR/VR, així com lliçons basades en web per acompanyar. Les eines de seguiment i avaluació de l’IA poden racionalitzar el contingut per a diferents estils d’aprenentatge i combinar el ritme amb les diverses corbes d’aprenentatge. Quan molts estudiants envien una resposta incorrecta, els algorismes basats en IA i ML poden identificar les àrees que es poden millorar al currículum per omplir els buits de contingut defectuós o ineficaç, i ajudar els professors a corregir-los.

Tutoria intel·ligent

Els programes de tutoria o els sistemes de tutoria intel·ligent (intelligent tutoring Systems, ITS) basats en intel·ligència artificial estan equipats per gestionar comentaris i instruccions personalitzades per a l’ensenyament individual. No obstant això, no poden substituir els professors ja que no estan prou avançats per ensenyar com pot un humà. Poden ajudar en escenaris en què els tutors humans no estan disponibles per a petites lliçons que es poden ensenyar i avaluar en línia. Pot ser una eina eficaç en plataformes d’aprenentatge electrònic per ensenyar idiomes, geografia, circuits, diagnòstic-mèdic, programació informàtica, matemàtiques, física, genètica, química, etc. Estan dissenyats per tenir en compte la participació, les mètriques per a la qualificació i la comprensió.

Entorn virtual d’aprenentatge

Mitjançant les tecnologies de realitat virtual, els estudiants poden connectar-se directament al seu dispositiu mòbil o portàtil, i accedir al contingut de manera interactiva. Els entorns d’aprenentatge virtual poden oferir experiències educatives en grup, oferir serveis d’assessorament als estudiants i facilitar una experiència d’aprenentatge immersiva. Els auriculars de realitat virtual poden ajudar els estudiants amb TDA/TDAH bloquejant les distraccions i augmentant la capacitat d’atenció. A més, els estudiants també poden ajudar els estudiants en l’entrenament d’habilitats suaus, habilitats per a la vida, autodesenvolupament amb simulacions virtuals interactives.

Accés universal a l’educació

Sempre és un repte garantir que la qualitat estandarditzada de l’educació s’estengui entre les geografies i les ètnies. Tot i així, les tecnologies d’IA poden superar significativament els límits entre estudiants, professors, companys i administradors educatius. La recopilació de dades intel3ligent, els horaris individualitzats, les tasques personalitzades, l’accés a l’educació les 24 hores del dia, els 7 dies de la setmana, es poden fer possibles amb les eines d’IA. També poden crear subtítols i traducció d’idiomes, i diferents programes plug and play que es poden distribuir entre regions per impulsar l’aprenentatge global i universal, trencant les sitges entre els enfocaments educatius tradicionals que estan obsolets o inadequats.

Les eines impulsades per A amb el poder de la integració al núvol poden analitzar grans quantitats de dades en temps real, la qual cosa significa que qualsevol institució global amb sucursals pot implementar tasques ràpides d’administració, proves i ensenyament de manera uniforme en tots els centres.

A mesura que es fan més avenços en IA i amb la introducció del 5G, el futur de l’educació és molt brillant i prometedor.

Llegit a:

West Agile Labs