Intel·ligència artificial a l’educació: abordar els reptes ètics en els entorns de primària

La intel·ligència artificial (IA) és un camp d’estudi que combina les aplicacions d’aprenentatge automàtic, les produccions d’algoritmes i el processament del llenguatge natural. Les aplicacions de la IA transformen les eines de l’educació. – Els reptes ètics de la IA a l’educació.

La IA té una varietat d’aplicacions educatives, com ara plataformes d’aprenentatge personalitzades per promoure l’aprenentatge dels estudiants, sistemes d’avaluació automatitzats per ajudar els professors i sistemes de reconeixement facial per generar informació sobre els comportaments dels estudiants.

Els reptes ètics ètics de la IA a l’educació

Malgrat els beneficis potencials de la IA per donar suport a les experiències d’aprenentatge dels estudiants i les pràctiques dels professors, els inconvenients ètics i socials d’aquests sistemes poques vegades es tenen en compte plenament en contextos educatius de primària. Els reptes ètics de la IA a l’educació s’han d’identificar i presentar als professors i estudiants.

Per abordar aquests problemes, aquest article:

  1. defineix breument la IA mitjançant els conceptes d’aprenentatge automàtic i algorismes,
  2. introdueix aplicacions de la IA en entorns educatius i els beneficis dels sistemes d’IA per donar suport als processos d’aprenentatge dels estudiants,
  3. descriu els reptes ètics i els dilemes de l’ús de la IA a l’educació, i
  4. aborda l’ensenyament i la comprensió de la IA proporcionant recursos d’instrucció recomanats de dos proveïdors, és a dir, el Media Lab del Massachussets Institute of Technology (MIT) i Code.org.

L’article pretén ajudar els professionals a obtenir els beneficis i navegar pels reptes ètics d’integrar la IA a les aules de primària, alhora que introdueix recursos didàctics que els professors poden utilitzar per avançar en la comprensió dels estudiants de primària de la IA i l’ètica.

Més informació:

Artificial intelligence in education: Addressing ethical challenges in K-12 settings