La IA té el potencial de transformar el funcionament del nostre sistema educatiu.

La intel·ligència artificial a l’educació és més que ciència ficció. La IA té una influència important en l’estat de l’educació actual i té el potencial de transformar el funcionament del nostre sistema educatiu, augmentar la competitivitat de les institucions i empoderar els professors i aprenents de totes les capacitats i procedències. Com la IA pot transformar l’educació. En un estudi recent encarregat per Microsoft, el 99,4% dels educadors va dir que la IA seria fonamental per a la competitivitat de la seva institució en els propers anys, i el 15% la va anomenar un “canviador de joc”.

Gairebé tots estan intentant treballar-hi també, ja que el 92% va dir que han començat a experimentar amb la tecnologia. Alliberar el poder de la IA a la indústria educativa pot transformar la manera en què els estudiants aprenen. I omplir els buits en l’aprenentatge i l’ensenyament que permeten a les escoles i als professors fer més que mai.

Com la IA pot transformar l’educació

Beneficis de la IA a l’educació per a estudiants

Educació en qualsevol lloc i en qualsevol moment

Els estudiants d’aquesta edat passen molt de temps en moviment. Prefereixen fer les tasques quotidianes amb els seus telèfons intel·ligents, tauletes i ordinadors portàtils. Les aplicacions basades en IA els ofereixen l’oportunitat d’estudiar en el seu temps lliure, passant deu o quinze minuts aprenent un concepte. Alhora que obtenen comentaris d’educadors o instructors en temps real.

Aprenentatge diferenciador i personalitzat

Les solucions d’IA es poden adaptar al nivell de coneixement dels estudiants, temes d’interès i necessitats i preferències individuals. La IA permet un nivell de diferenciació impossible per als professors que han de gestionar diversos estudiants en un entorn típic d’aula. La IA pot permetre que els estudiants aprenguin i rebin comentaris que els ofereixin els reptes per als quals estan preparats, identifiquen els buits de coneixement i els redirigeix a nous temes quan sigui necessari. En lloc de seguir un pla d’estudis determinat, els estudiants poden aprendre el que necessiten per poder créixer més ràpidament.

Accés universal per a tots els estudiants

Les eines basades en IA poden ajudar a que les aules estiguin disponibles per als estudiants que parlen diferents idiomes o aquells que tenen discapacitat visual i auditiva. El PowerPoint Presentational Translator és un connector gratuït que crea subtítols en temps real per al que diu el professor. Això pot obrir possibilitats als alumnes que no poden assistir a l’escola a causa d’una malaltia. O que necessiten aprenentatge d’una assignatura diferent que no està disponible a la seva pròpia escola. La IA pot ajudar a trencar barreres i fer que l’educació sigui accessible per a tot tipus d’estudiants.

Tutoria i suport virtual

Gràcies a la Intel·ligència Artificial, els programes de tutoria i estudi són més avançats que mai. Les plataformes basades en IA permeten als mentors virtuals fer un seguiment del progrés dels estudiants en temps real i donar-los comentaris instantanis. D’aquesta manera, els estudiants no han d’esperar uns quants dies perquè els professors els donin comentaris. En canvi, poden obtenir retroalimentació immediata de manera virtual i ser més eficients i productius.

Beneficis de la IA a l’educació per a professors i escoles

Creació automàtica del currículum

Mitjançant les tecnologies d’IA, els professors no hauran de crear un currículum des de zero i passar-se dies buscant el material educatiu necessari. En canvi, els estudiants podran accedir a un currículum en línia que s’ajusti a les seves necessitats i debilitats, reduint la càrrega de treball dels professors.

Veure la debilitat dels estudiants

Les plataformes de cursos com Coursera, que utilitzen IA, poden notificar als professors quan molts estudiants trien respostes incorrectes a una pregunta concreta en un qüestionari o una prova. Això pot ajudar els professors a identificar fàcilment les àrees i temes amb els quals els estudiants estan lluitant i prestar-hi atenció.

Com utilitzar la IA a l’educació

Tot i que identificar els beneficis a la IA a l’educació és fàcil, entendre com aplicar-la a les plataformes educatives garanteix que els estudiants i els professors puguin utilitzar la IA, en lloc de pensar-hi com una tecnologia llunyana a la qual mai tindran accés.

Desenvolupament de programari de reconeixement de veu

La IA es pot utilitzar per crear programari de reconeixement de veu amb múltiples funcionalitats per als estudiants i el professorat. La tecnologia pot ajudar a transcriure paraules i ajudar els estudiants que lluiten amb l’escriptura o tenen una mobilitat limitada. El programari de reconeixement de veu també millora la capacitat d’ortografia i el reconeixement de paraules, facilitant molt la feina dels estudiants. A més, els professors també poden utilitzar-lo per dictar conferències per a un ús posterior i accelerar tasques llargues, com ara el reconeixement de documents i correus electrònics.

Tecnologia d’aprenentatge adaptatiu

La intel·ligència artificial pot facilitar la creació de tecnologia d’aprenentatge adaptativa que identifiqui les llacunes en els coneixements d’un estudiant, ofereix treballs rellevants i torna els estudiants al bon camí. La IA pot ajudar a personalitzar les tasques a classe i els exàmens finals segons les necessitats individuals dels estudiants per assegurar-se que reben la millor assistència possible. A mesura que la intel·ligència artificial esdevé més intel·ligent, podria ser possible escanejar i analitzar les expressions facials dels estudiants. Si el programari considera que no està content o satisfet amb el que se’ls ensenya, pot canviar la lliçó en funció de les seves necessitats.

Contingut intel·ligent

El contingut intel·ligent fa referència a diversos materials d’aprenentatge digitals desenvolupats mitjançant IA. Des de llibres de text digitalitzats fins a interfícies d’aprenentatge personalitzables que fan que l’aprenentatge sigui més fàcil i divertit per als estudiants. Per exemple, la IA pot ajudar a difondre i desglossar el contingut dels llibres de text en una guia d’estudi ntel·ligent que inclou resums de capítols, proves pràctiques i targetes flash. De la mateixa manera, la IA pot proporcionar una plataforma d’aprenentatge personalitzada al núvol. On els tutors poden dissenyar sistemes d’aprenentatge personalitzables amb aplicacions, simulacions, cursos virtuals, autoavaluacions, videoconferències i altres eines per als estudiants que els ajudin a aprendre d’una manera interactiva.

Gamificació

Quan els estudiants aprenen mitjançant activitats basades en jocs, és més probable que estiguin compromesos i motivats per aprendre. Mitjançant la IA, les institucions poden integrar la gamificació en l’educació de diverses maneres. Com ara el desenvolupament d’un sistema de recompenses on els estudiants reben insígnies i punts d’experiència per completar les tasques i progressar a través dels nivells de “domini”. O la creació d’una plataforma de torneigs on els estudiants competeixen amb IA amb els seus companys en una taula de classificació cap a un objectiu. En oferir als estudiants un incentiu per aprendre i millorar, se’ls animarà a ser aprenents actius i retenir més coneixements. Ja no veuran l’aprenentatge com una tasca esgotadora, sinó que l’associaran amb curiositat i alegria, fent-los més preparats per participar i tenir èxit a l’escola.

Solucions basades en IA al sector educatiu

A mesura que les organitzacions i els individus s’adonen del potencial de la IA a l’educació, moltes empreses tecnològiques estan creant plataformes educatives basades en la tecnologia d’Intel·ligència Artificial mitjançant l’aplicació de sistemes d’aprenentatge profund per innovar com s’educa les persones.

Com és evident, el sector educatiu ofereix moltes oportunitats per integrar i utilitzar la Intel·ligència Artificial per ajudar els estudiants a aprendre més ràpid, millor i d’una manera més eficient. Amb l’impacte creixent de l’aprenentatge i l’educació digitals, les aplicacions basades en IA poden ajudar a facilitar el procés d’aprenentatge per als estudiants, professors i escoles oferint una gran quantitat d’informació d’una manera més personalitzada, accessible a nivell mundial i més intel·ligent.

Llegit a:

Edvantic