Com la intel·ligència artificial pot canviar l’educació tal com la coneixem?

A mesura que la tecnologia és cada dia més avançada, és molt il·lusionant pensar que les escoles seguiran centrant-se en les habilitats de memòria i les eines obsoletes. Als joves els encantaria tenir una educació que sigui la font d’oportunitats futures per a ells a tots els nivells. Incorporar la tecnologia a l’educació és una manera d’avançar. Una comprensió bàsica del maquinari, el programari i el disseny és una preparació senzilla per als joves per al futur entorn on viuran. Com la IA transforma l’educació?

Què és la Intel·ligència Artificial (IA)?

La intel·ligència artificial és, en paraules senzilles, un procés d’utilitzar màquines i ordinadors per imitar els moviments humans, el pensament, la percepció i mots altres processos per completar una tasca. Per entendre millor la naturalesa de la intel·ligència artificial, especialment en educació, la podem dividir en dos tipus. Hi ha una intel·ligència artificial basada en regles i en aprenentatge automàtic.

La IA basada en regles utilitza regles de presa de decisions per tal de produir solucions i recomanacions. Una mica més avançada el la IA d’aprenentatge automàtic, que pot aprendre i millorar-se amb el pas del temps mitjançant la interacció amb conjunts de dades grans i multicapa.

Intel·ligència artificial i educació

El sistema i l’estructura educatius han de ser desafiants, competitius i complir amb els estàndards internacionals. La intel·ligència artificial pot convertir el coneixement en un sistema integral que utilitza eines de realitat augmentada i simulació.

Un dels avantatges d’utilitzar la intel·ligència artificial és l’automatització del treball administratiu. Els professors poden centrar-se en una major implicació amb els estudiants mentre els processos de tràmits estan automatitzats. Des de l’admissió a l’escola fins a la qualificació dels exàmens, la tecnologia és una gran ajuda aquí estalviant temps i energia.

Un altre avantatge de l’automatització és la major accessibilitat d’una educació de qualitat en termes de contingut intel·ligent. Els professors poden crear els seus propis materials d’estudi personalitzats que s’adaptin a les necessitats de l’estudiant en diferents regions. Els nous formats inclouen conferències en línia i videoconferències. La intel·ligència artificial també pot ajudar els estudiants a identificar i racionalitzar les seves opcions professionals.

El futur de l’educació

Els usos de la intel·ligència artificial esmentats anteriorment són només una visió general de les tecnologies més utilitzades a l’educació. Depenent del país, la quantitat i el nivell d’ús de la tecnologia poden variar molt. Països com la Xina són només un exemple de com es pot implementar la tecnologia avançada a les escoles. Mirem aquest interessant vídeo que ens portarà a una de les escoles locals de la Xina.

How China Is Using Artificial Intelligence in Classrooms | WSJ

Aquest vídeo ha canviat la teva perspectiva sobre l’ús de la tecnologia a l’educació?

Voleu explorar? Estem desitjant conèixer-vos!