L’educació pot fer meravelles en tots els aspectes de la nostra vida. Tanmateix, conèixer l’aprenentatge automàtic a l’educació i aplicar-lo pot ser molt avantatjós. L’èxit està garantit.

En aquest article, explorarem l’ús de l’aprenentatge automàtic a l’educació, i com l’aplicació sàvia d’aquesta tecnologia pot ajudar a maximitzar l’eficàcia de la vostra institució. Hi ha reptes en l’aprenentatge automàtic o només avantatges? Quin és el paper de l’aprenentatge automàtic en el sector educatiu avui i quina és la perspectiva futura de l’aprenentatge automàtic? També hem compilat una llista d’exemples d’aprenentatge automàtic (Machine Learning, ML), a partir dels quals podeu veure que els casos d’ús de la tecnologia són molt diferents. Espero que estigueu interessats en les respostes a almenys una d’aquestes preguntes. Bé, passem al tema.

Ús de l’aprenentatge automàtic a l’educació

Fa molts anys que utilitzem els ordinadors per simplificar la majoria dels processos educatius. L’aprenentatge automàtic és una de les eines esteses i eficients. Com a resultat, podem veure el resultat positiu de l’ús de l’aprenentatge automàtic a l’educació actual.

Les metodologies d’ensenyament, aprenentatge i recerca s’estan transformant i canviant fonamentalment per l’aprenentatge automàtic. Per tant, per què i com es pot utilitzar l’aprenentatge automàtic a l’educació és una pregunta vàlida. Examinem uns quants exemples.

#1 Una de les aplicacions conegudes de la tecnologia és detectar alumnes amb dificultats d’aprenentatge i millorar el seu rendiment i retenció a classe.

Mitjançant l’aprenentatge adaptatiu, analitza el rendiment dels estudiants en temps real i canvia els mètodes d’ensenyament en funció de la recerca. Com a resultat, el camí d’aprenentatge és més personalitzat i, per tant, s’adapta a cada individu per a una millor educació.

#2 L’aprenentatge automàtic augmenta la qualitat i l’eficiència del procés d’ensenyament-aprenentatge

Facilita la gestió eficaç dels horaris i continguts educatius en funció de les capacitats i necessitats de cada alumne. En permetre als educadors completar tasques com la gestió i la programació de l’aula, poden centrar-se més en tasques que requereixen més implicació humana que en IA.

#3 L’aprenentatge automàtic proporciona anàlisi predictiva en el procés educatiu.

Gràcies al seu ús, els educadors poden estimar adequadament les necessitats i la mentalitat dels estudiants i estar alerta si cal. Amb tècniques i eines d’anàlisi predictiva, els educadors poden veure què pot passar a partir de les dades del present i del passat. A part d’això, l’anàlisi ofereix als estudiants camins que haurien de seguir. Amb l’ajuda d’aquest programari, poden rebre orientació sobre recursos educatius i altres procediments d’aprenentatge.

En què és diferent l’aprenentatge automàtic de la intel·ligència artificial?

Sovint sentim parlar de l’aprenentatge automàtic, la intel·ligència artificial, el big data i l’aprenentatge profund, que són molt comuns. Tot i que estan connectats, algunes característiques els descobreixen i ens mostren què són i en què es diferencien. Ens centrarem principalment en l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial, ja que aquests termes són rellevants per al nostre tema.

Aprenentatge automàtic – Machine Learning:

 • La capacitat de les màquines d’aprendre de grans conjunts de dades en lloc de directrius i regles explícites.
 • Inclou els algorismes que poden aprendre pel seu compte basant-se en l’experiència.
 • Al Machine Learning se li donen molts conjunts de dades i les respostes correctes, i després la pròpia màquina crea algorismes que satisfarien aquestes respostes. Amb cada nou conjunt de dades, la màquina aprèn més i millora la precisió de les seves prediccions.

Intel·ligència artificial:

 • La capacitat d’un ordinador per dur a terme tasques que impliquin el pensament intel·lectual que una persona pot realitzar.
 • Es proporcionen a l’ordinador un conjunt de pautes i algorismes per comportar-se com un humà.
 • Tipus d’Intel·ligència Artificial: feble, general i forta.
 • Un ampli camp d’estudi que inclou processament del llenguatge natural, sistemes experts, parla, visió per ordinador, planificació automàtica i aprenentatge automàtic.

Si bé la intel·ligència artificial és una indústria àmplia que cobreix l’aprenentatge automàtic i l’aprenentatge profund, l’aprenentatge automàtic és un tipus d’intel·ligència artificial.

La IA descriu la capacitat d’un ordinador per dur a terme tasques que una persona pot realitzar. Aquestes no són només algunes accions mecàniques com recollir, portar o transportar alguna cosa. Aquestes són les tasques que impliquen el pensament intel·lectual per prendre una decisió pràctica, com ara reconèixer el que es mostra a la imatge o com guanyar jugant a escacs. Per a això, es proporcionen a l’ordinador un conjunt de pautes i algorismes perquè es comporti com un humà.

La IA pot ser de tres tipus: feble, general i forta. La IA feble és quan una màquina pot gestionar un nombre limitat de tasques. La IA general pot resoldre un problema intel·lectual així com un humà. Una IA forta pot fer front a la majoria de les tasques molt millor que un humà.

Com ja hem esmentat, la intel·ligència artificial és un ampli camp d’estudi, que inclou:

 • Processament del llenguatge natural (traducció de textos, transcripció de textos o compilació de textos complexos per ordinador).
 • Sistemes experts que simulen la capacitat d’una persona per prendre una decisió (utilitzant regles SI-LLAVORS).
 • Parla (l’ordinador ha de reconèixer la parla humana i ser capaç de parlar per si mateix).
 • Visió per ordinador (capacitat per identificar objectes i imatges específics).
 • Planificació automàtica (per realitzar accions seqüencials).
 • I, finalment, aprenentatge automàtic.

Aprenentatge automàtic al sector educatiu

La necessitat de l’aprenentatge automàtic al sector educatiu va sorgir quan volíem ensenyar a l’ordinador més instruccions per fer-los més savis. No va ser tan senzill, però. Ens ha costat molt d’esforç, ja que no hem pogut desenvolupar una pauta per a cada situació. Aleshores, el científics van decidir crear algorismes que poguessin aprendre pel seu compte basant-se en l’experiència. En conseqüència, l’aprenentatge automàtic implica la capacitat de les màquines d’aprendre de grans conjunts de dades en lloc de directrius i regles explícites.

L’aprenentatge automàtic en la investigació educativa és com entrenem un algorisme per fer-lo més eficaç i precís. En altres paraules, donem molts conjunts de dades i les respostes correctes, i després la pròpia màquina crea algorismes que satisfarien aquestes respostes. Amb cada nou conjunt de dades, la màquina aprèn més i millora la precisió de les seves prediccions.

Per comparar pràcticament la IA amb l’aprenentatge automàtic, utilitzem el joc d’escacs com a exemple. Mentre que per a la Intel·ligència Artificial, donarem regles lògiques i instruccions per a l’aprenentatge automàtic, per a Machine Learning, proporcionarem molts exemples de jocs que la màquina estudiarà i analitzarà. Després, crea els seus algorismes quan els jugadors perden o guanyen i fan les regles de què fer per guanyar.

Beneficis de l’ús de l’aprenentatge automàtic a l’educació

L’aprenentatge automàtic és una eina educativa innovadora i potent, que creix ràpidament i marca la diferència pe als educadors i els aprenents.

Vegem la llista dels principals avantatges de l’aprenentatge automàtic a l’educació.

Valoració precisa

Els experts en educació de vegades informen del sistema de qualificació esbiaixat a les institucions educatives. Això es deu al fet que els educadors poden considerar altres factors no relacionats amb el coneixement dels estudiants.

Com a resultat, els professionals del sector educatiu creu de l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial poden contribuir significativament a desenvolupar un sistema d’avaluació més precís. A la Xina, unes 60.000 escoles estan provant un sistema de qualificació de paper que els permet avaluar automàticament els assaigs dels estudiants. És beneficiós, sobretot tenint en compte que de vegades els educadors poden centrar-se en factors no fonamentals, com ara el rendiment acadèmic general a les classes o a la presència física. En canvi, el sistema estima l’estil, l’estructura i el contingut de l’assaig.

Alta personalització

Avui dia, l’ús de l’aprenentatge automàtic a l’educació ofereix a tothom l’oportunitat de tenir una experiència d’aprenentatge de primer nivell, independentment del preu o fins i tot de gratuït que sigui el producte. Aquesta és la idea única darrere de les innovacions modernes. Quan es tracta de crear classes i cursos en línia per a la indústria educativa, l’aprenentatge automàtic pot satisfer les necessitats de tothom. Ajuda a desenvolupar ajustos personalitzats de classe, identificar les àrees febles dels estudiants i modificar el ritme d’educació segons els requisits i el nivell de l’alumne.

És un excel·lent motor per al progrés, que us permet accedir a assistents virtuals, completar la incorporació sense problemes, rebre programes personalitzats interessants i portar el vostre aprenentatge a un nou nivell. Hi ha poques possibilitats que els alumnes perdin l’interès quan s’utilitza l’aprenentatge a l’aula. Aprenentatge automàtic i intel·ligència artificial, d’una banda, ajuden a augmentar les taxes de retenció durant tot el procés d’aprenentatge.

Analítica predictiva

L’aprenentatge automàtic és beneficiós en educació, ja que pot preveure el comportament dels alumnes i determinar les seves intencions i desencadenants, estimulant accions específiques. Els educadors valoren aquesta informació ja que poden prevenir un problema crític abans que es produeixi. Poden veure la intenció dels estudiants d’abandonar la classe, el motiu de la desmotivació dels estudiants o obtenir informació sobre el desig del client de completar un altre curs.

Millor experiència d’usuari

La realització de tasques monòtones és una cosa que les màquines aconsegueixen millor que els humans. La planificació, el seguiment de l’assistència i la gestió de les tasques es relacionen amb aquest treball. L’aprenentatge automàtic estalvia temps als educadors, els alleuja la majoria de dificultats i deixa als usuaris objectiu amb parts interessants. Els errors són pràcticament inevitables, però l’aprenentatge automàtic ajuda a prevenir-los de manera eficaç.

Retroalimentació personalitzada per als alumnes

Els educadors no poden seguir a tots els estudiants en cursos en línia més extensos i oferir-los comentaris rellevants. Tanmateix, l’aprenentatge automàtic ho solucionarà. La tecnologia pot fer un seguiment del progrés dels estudiants i oferir ressenyes basades en el seu rendiment al llarg del curs. Pot augmentar la motivació dels estudiants, comprendre el seu camí d’aprenentatge i tenir èxit en els seus estudis. A més, l’aprenentatge automàtic pot respondre a qualsevol pregunta que puguin tenir els estudiants. Tot i així, cal millorar aquest nivell d’assistència per respondre a les consultes dels estudiants mitjançant el processament del llenguatge natural.

Ampli públic i alta inclusió

Avui, les plataformes d’aprenentatge automàtic electrònic més grans amb desenes de continguts no són un problema. L’aprenentatge automàtic pot proporcionar traducció i transcripció d’alta qualitat, augmentant així la ase d’usuaris. El propietari de l’empresa no hauria de gastar molts diners en consultors cars per posar els materials didàctics a l’abast de tothom. L’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial funcionen més ràpid i a un preu raonable sense sacrificar la qualitat. A més, l’aprenentatge automàtic pot oferir contingut de diverses maneres com ara text, àudio, vídeo i presentacions per implicar les persones amb discapacitat en el procés educatiu.

Tasques administratives i la seva automatització

L’aprenentatge automàtic es fa càrrec de les operacions habituals que requereixen temps, com ara proporcionar instruccions del curs, planificar el currículum, compartir material del curs i fer front a tones de paperassa i materials. Permet als instructors produir contingut més valuós i dedicar més temps a impartir un ensenyament d’alta qualitat.

Llegit a:

KeenEthics