ChatGPT: el xatbot d’OpenAI està revolucionant les nostres aules?

Qualsevol que navegui per Internet no ha pogut evitar el xatbot ChatGPT, de l’empresa d’investigació Open AI, en els darreres dies i setmanes. Amb l’ajuda de la intel·ligència artificial, el xatbot entén el diàleg humà i genera respostes adequades.

I en la majoria dels casos, les respostes són absolutament impressionants. Però, què és exactament OpenAI, què han de saber els docents sobre el ChatGPT i què significa això per a l’aula? Qui podría saber millor que el propi xatbot? Per tant, vam fer les nostres preguntes al ChatGPT. Les respostes següents en cursiva són les que hem rebut del ChatGPT :

Si us plau, expliqueu què és OpenAI i proporcioneu informació de fons.

OpenAI és una empresa d’Intel·ligència Artificial (IA) impulsada per la investigació. Va ser fundada l’any 2015 per un grup de fundadors com Elon Musk i Sam Altman i té la seu a San Francisco, EUA.

OpenAI és conegut per desenvolupar i llançar tecnologies i algorismes avançats en el camp de la IA. L’empresa també advoca per qüestions ètiques relacionades amb la IA i treballa en solucions per minimitzar l’impacte de la IA a la societat.

OpenAI funciona en moltes àrees de la IA, com ara l’aprenentatge automàtic, les xarxes neuronals, la visió per ordinador i el processament del llenguatge natural. La companyia també ha desenvolupat alguns dels sistemes d’IA més potents i coneguts del món, com ara GPT-3, un model de xarxa neuronal per al processament del llenguatge natural, i DALL-E, un model de xarxa neuronal capaç de generar imatges creatives.

OpenAI també ha treballat per portar les seves tecnologies i algorismes al públic llançant-los com a programari de codi obert i posant-los a disposició com a serveis per a desenvolupadors i empreses. L’empresa treballa estretament amb la comunitat acadèmica i també promou la formació de professionals en l’àmbit de la IA.

Si us plau, escriu una publicació al bloc sobre OpenAI ChatGPT per a professors

OpenAI ChatGPT (Generative Pretrained Transformer) és un potent model d’aprenentatge automàtic capaç de simular fidelment converses humanes. Això el converteix en una eina prometedora per als professors, especialment en l’àmbit de l’ensenyament de llengües estrangeres.

Amb OpenAI GPT, els professors poden dur a terme sessions de xat interactives amb els seus estudiants, cosa que els permet practicar i millorar les seves habilitats en llengua en un context realista. Mitjançant l’ús d’OpenAI ChatGPT, els professors també poden crear plans d’estudi personalitzats per als seus estudiants i fer un seguiment del seu progrés al llarg del temps.

Un altre avantatge d’OpenAI ChatGPT és que és força capaç d’atendre diferents nivells i estils d’aprenentatge. Pot proporcionar reptes adequats per als estudiants de diferents nivells i satisfer les necessitats individuals i els objectius d’aprenentatge.

En general, OpenAI ChatGPT ofereix als professors una oportunitat prometedora d’oferir als seus estudiants lliçons personalitzades i interactives. Mitjançant aquesta potent eina, els professors poden donar suport eficaç als seus estudiants en l’aprenentatge i fer un seguiment del seu progrés.

Expliqueu als professors per què OpenAI és una eina important i rellevant per a ells.

OpenAI és una eina important i rellevant per als professors perquè els permet ensenyar temes i conceptes complexos mitjançant l’aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial. Les tecnologies OpenAI poden ajudar a potenciar els estudiants i millorar el seu rendiment proporcionant-los recursos i oportunitats d’aprenentatge addicionals. A més, els professors poden utilitzar les eines OpenAI per millorar la seva pròpia metodologia d’ensenyament i personalitzar els seus materials didàctics per atendre millor les necessitats i interessos dels seus alumnes. Tot plegat, OpenAI ofereix als professors l’oportunitat de modernitzar la seva docència i donar suport als seus estudiants encara més amb èxit.

Com es pot utilitzar OpenAI a les escoles?

OpenAI és una empresa basada en la investigació que treballa en el camp de la Intel·ligència Artificial (IA). La tecnologia d’OpenAI es pot utilitzar en molts camps, inclosa l’escola. Algunes possibles aplicacions d’OpenAI a les escoles són:

  • Ús d’eines d’IA, com ara l’aprenentatge automàtic, per analitzar el rendiment dels estudiants i identificar problemes d’aprenentatge.
  • Desenvolupament de xatbots que puguin ajudar els estudiants amb els deures o actuar com a tutors d’assignatures específiques.
  • L’ús d’assistents lingüístics, com l’OpenAI Assistant, per a la traducció automàtic de llibres de text o altres materials d’aprenentatge a diferents idiomes.
  • Utilitzar eines d’IA per millorar els processos d’ensenyament i aprenentatge, per exemple, creant plans d’aprenentatge personalitzats per a cada alumne.

És important que l’ús de l’OpenAI a les escoles sempre tinguin en compte els aspectes ètics. Això inclou, per exemple, que es protegeixi la privadesa dels estudiants i que la tecnologia no s’utilitzi per discriminar o perjudicar els estudiants.

Com poden els professors fer la seva vida més fàcil amb OpenAI i estalviar temps, per exemple?

Com que sóc un gran model d’idiomes format per OpenAI, no puc dir exactament com es poden beneficiar els professors d’OpenAI i estalviar temps. Tanmateix, la intel·ligència artificial i l’aprenentatge automàtic poden ajudar a automatitzar i accelerar moltes tasques que solien requerir temps i esforç. Per exemple, els professors poden utilitzar eines d’IA com ara el reconeixement de veu o la traducció automàtica per fer la seva feina de manera més eficient. Els sistemes d’IA també poden ajudar a fer-se càrrec de les tasques rutinàries, donant més temps als professors per a altres tasques importants. Tanmateix, és important que els professors seleccionin i utilitzin acuradament aquestes eines per assegurar-se que donen suport al seu treball de manera eficaç i ètica.

Proveu el xatbot ChatGPT

Com podeu veure, amb les preguntes adequades, el xatbot crea respostes molt detallades. També podeu provar-ho fàcilment. Simplement registreu-vos a https://chat.openai.com/chat i inicieu el diàleg amb el xatbot. Actualment l’ús és gratuït.

Consells per al diàleg del xatbot ChatGPT

En funció de la precisió o el detall amb què fem les nostres preguntes, també rebrem les nostres respostes.  Perquè obtingueu les respostes correctes, us oferim tres consells:

#1 Intenteu adaptar-vos

Potser estàs més aviat insatisfet amb el teu primer resultat. A continuació, ajusteu els elements individuals de la vostra sol·licitud i compareu els resultats entre ells. Això us ajudarà a entendre com funciona la IA.

#2 Com més senzill millor

Formular peticions clares, preferentment en imperatiu. Com més complexa sigui la vostra sol·licitud, menys precises seran les respostes. Això que intenteu fer sub preguntes més petites.

#3 És millor ser específic que general

Les frases d’escombraries romanen superficials i generen generalitats. Per tant: si us alimenteu específicament,, obtindreu un bon resultat.

Els alumnes encara han de fer els seus deures?

Ara els estudiants només poden introduir els seus deures al ChatGPT i obtenir les solucions? Això seria possible: les tasques aritmètiques senzilles o les preguntes de coneixement es responen més ràpidament que amb una simple cerca a Google.

A més del resultat correcte, el ChatGPT fins i tot explica el mètode de càlcul i, per tant, el procediment del càlcul. Per tant, la frustració amb problemes de paraules a classe de matemàtiques podria ser cosa del passat. Però, què passa amb les tasques més complexes? Pot el xatbot escriure discussions, assaigs o anàlisis poètics sencers?

La preocupació dels docents sobre si els estudiants encara estan escrivint els seus propis assaigs és absolutament comprensible. Però, com poden els professors esbrinar si els estudiants han escrit els seus deures ells mateixos o simplement han escrit la tasca al ChatGPT? També li vam preguntar directament al xatbot:

Com poden els professors reconèixer si les tasques dels seus estudiants han estat creades per ells mateixos o amb OpenAI i avaluar el rendiment en conseqüència?

Els professors poden provar de verificar l’autenticitat del treball dels seus alumnes de diverses maneres. Una manera seria preguntar als alumnes sobre els procés que han utilitzat per crar el seu treball. Comparar el treball amb el treball anterior dels alumnes i comprovar si hi ha plagi també pot ajudar a determinar l’autenticitat del treball. Tanmateix, és important assenyalar que pot ser difícil determinar amb certesa l’origen exacte de les obres. En aquests casos, pot ser útil demanar als estudiants que revisin i tornin a enviar el seu treball per assegurar-se que és escrit original.

Desinformació per part de la IA? – Crítica i classificació del xatbot

En els darrers dies i setmanes, OpenAI ha estat discutit, presentat, elogiat i també demonitzat en moltes indústries; els molts aspectes positius es veuen contrarestats per molts punt de crítiques.

Un aspecte negatiu que es va esmentar sovint va ser la desinformació generada per la IA. Si el xatbot no té resposta a una pregunta, de vegades s’inventa informació, es descriu de manera diferent o s’afegeixen fonts que no s’ajusten als fets. Així ho va descriure amb detall la científica Teresa Kubacka quan va preguntar al xatbot sobre el tema de la seva tesi doctoral.

Per a preguntes que requereixen un nivell molt alt de coneixements especialitzats, les respostes del xatbot ja no han de ser correctes. És molt difícil, sobretot per als estudiants, distingir si la informació és certa o no. A més, el xatbot no revela quines fonts o informació es van utilitzar per generar les respostes. Les notícies falses i la manca d’habilitats mediàtiques per part dels usuaris són dues crítiques principals al xatbot.

Has de decidir tu mateix si el xatbot té sentit per a la teva lliçó o no. Hi ha moltes maneres fantàstiques d’utilitzar el xatbot i també alguns obstacles.