Informació i recursos sobre ChatGPT per a educadors

A continuació es mostra un resum d’articles, podcasts i vídeos sobre ChatGPT que ofereixen una varietat de perspectives sobre què és, com els educadors ho tracten i què pot significar per a l’educació superior. També es proporcionen algunes idees sobre com abordar el disseny i l’avaluació de les tasques d’escriptura tenint en compte la realitat de ChatGPT. ChatGPT per a educadors.

Però primer…

Què és ChatGPT?

ChatGPT és un xatbot d’Intel·ligència Artificial (IA) que pot explicar idees i conceptes i generar text convincent, encara que sovint simplificat. ChatGPT pot escriure assaigs de nivell universitari, codi informàtic que funcioni i fins i tot acudits. Pots crear un compte aquí per provar-ho tu mateix/a i veure què fa per a la teva disciplina.

Què passa amb les eines de detecció?

És massa aviat per saber si les eines de detecció tindran èxit a l’hora de determinar què és i què no és l’escriptura generada per Intel·ligència Artificial.

Empreses com TurnItIn estan treballant per abordar la detecció de l’escriptura d’IA (fes clic aquí per veure el resum de TurnItIn de com s’adrecen a ChatGPT). Tanmateix, s’estan creant altres eines amb la mateixa rapidesa per derrotar la detecció; per exemple, aquesta eina de “parafraseig”.

Informació i recursos sobre ChatGPT per a educadors

Llegir
Listen
 Watch

Consideracions per a l’ensenyament en temps de ChatGPT

Idees per dissenyar treballs

 • Creeu indicacions limitades i se centren en contingut específic del curs i confieu en els recursos que feu servir al curs o demaneu als estudiants que apliquen la lectura/contingut del curs a les seves pròpies vides.
 • Utilitzeu pràctiques de disseny de cursos que afavoreixin la integritat acadèmica (i facin que l’engany se senti menys necessari), com ara inculcar l’autoeficàcia, centrar-se en l’aprenentatge per sobre del rendiment i reduir els interessos de les tasques.
 • Per obtenir més informació, consulteu la secció Disseny per a la integritat acadèmica de CEETL del Laboratori d’ensenyament en línia (si no heu visitat l’OTL abans, feu clic aquí primer per “inscriure-us”).
 • A més, consulteu el microcurs del CEETL sobre avaluació alternativa sobre estratègies per mantenir la integritat acadèmica.
 • Centra’t en el procés, no en el producte: incorpora més redacció, comentaris i revisions.
 • Implicar els estudiants en una conversa sobre com i per què escriuen (processament, síntesi d’idees, pensament crític, conversa amb text, etc.)
 • Fomentar la motivació intrínseca: coneixeu els vostres alumnes i decidiu què és significatiu i rellevant per a ells perquè el treball que assigneu sigui allò que volen fer.
 • Considereu alternatives per escriure assaigs, com ara crear podcasts o presentacions.
 • Ensenyar l’alfabetització de dades: educació adaptada als motors de cerca ensenyant coses com ara com fer una cerca efectiva a Google. Alguns professors estan adoptant un enfocament similar per tractar els generadors de textos d’IA (per exemple, fent que els estudiants examinin/critiquin l’escriptura de l’IA; que els estudiants utilitzin un assaig escrit d’IA com a punt de partida per al seu propi treball).
 • Creeu una tasca sobre alfabetització en IA per entendre millor les eines digitals que fem servir, inclosos els biaixos racials i de gènere en els algorismes. Això ofereix als estudiants oportunitats d’utilitzar ChatGPT i escriure sobre les seves limitacions i avantatges.
 • Utilitzeu la IA com una oportunitat per reimaginar l’ensenyament per ajudar els estudiants a escriure una prosa diferent del que poden produir les màquines: les màquines poden elaborar assaigs. Com s’ha d’ensenyar a escriure ara?

Oferir orientació ètica als estudiants

Si operem des d’un supòsit de confiança, podem ajudar a guiar els estudiants a través de l’alfabetització de la IA i les maneres ètiques d’utilitzar-la. Igual que el professorat, els estudiants poden estar interessats en aquestes converses i també poden estar lluitant amb això. Hi ha estudiants que realment volen treballar la seva escriptura però també tenen dificultats amb el temps. Han passat per una pandèmia, trauma i estrès i pèrdua d’aprenentatge, i alguns podrien estar pensant en com utilitzar la IA per omplir aquests buits i estan buscant orientació. Aquest és un bon moment per utilitzar la conversa com una manera de desenvolupar habilitats de pensament crític i aclarir malentesos sobre què és el plagi (la zona grisa).

Evitar un entorn de vigilància

Intenta no tenir por i realitza tots els treballs qualificats a classe o en condicions supervisades desconnectats d’Internet perquè molts estudiants, per diferents motius, se sentirien interpel·lats en posar-se en aquesta situació d’alta pressió. Aquesta pràctica no és inclusiva i molt disruptiva per als estudiants i les nostres pròpies pedagogies, ja que envia el missatge que si els estudiants no poden actuar al moment, rebran ajuda d’IA.

I només per diversió, vam pensar que hauríem de preguntar a ChatGPT: Com hauria de gestionar ChatGPT l’educació superior?

Resposta de Chat GPT: depèn del context i de l’ús previst de ChatGPT a l’educació superior. ChatGPT es pot utilitzar com a eina per ajudar amb tasques com ara la traducció d’idiomes, l’escriptura i la recerca. Tanmateix, cal tenir en compte que ChatGPT és un model d’aprenentatge automàtic i que les seves sortides poden no ser sempre precises o adequades. És important que els educadors i els estudiants entenguin les limitacions de la tecnologia i la facin servir de manera responsable. A més, és important tenir en compte qüestions ètiques i legals com ara la privadesa de les dades i els possibles biaixos en el model. És recomanable que les institucions d’educació superior desenvolupin directrius i bones pràctiques per utilitzar ChatGPT i tecnologies similars al seu pla d’estudis.

Llegit a:

Center for Equity and Excellence in Teaching and Learning (CEETL)