ChatGPT: implicacions per a l’ensenyament i l’aprenentatge dels estudiants

Recentment, l’aplicació d’intel·ligència artificial ChatGPT ha estat titular als mitjans d’educació superior i més enllà. Alguns han adoptat un enfocament alarmista, com ara una peça recent de The Atlantic titulada ‘The College Essay Is Dead’. Altres han estat més optimistes, examinant les limitacions de l’aplicació i oferint suggeriments sobre com pot informar l’aprenentatge i l’escriptura els estudiants. A continuació es mostren unes preguntes freqüents sobre ChatGPT que inclouen enllaços a recursos útils. ChatGPT: implicacions per a l’ensenyament.

Què és ChatGPT?

Desenvolupat per OpenAI, ChatGPT (Generative Pre-Trained Transformer) és una eina d’aprenentatge automàtic que pot filtrar grans quantitats de dades disponibles al web per generar respostes a les sol·licituds dels usuaris. Les respostes sovint són bastant plausibles en una àmplia gamma de temes, i el poder d’aquesta eina d’intel·ligència artificial ha causat una preocupació generalitzada que els estudiants l’utilitzin per plagiar les tasques, generant respostes a preguntes d’assaig o exàmens en lloc de dedicar temps a desenvolupar les seves pròpies respostes.

El propi ChatGPT va respondre de la següent manera quan se li va demanar “Escriu una descripció d’OpenAI GPT-3.

GPT-3 ha rebut molta atenció als mitjans de comunicació i a la indústria tecnològica a causa de les seves impressionants capacitats de processament de llenguatge. Té la capacitat de generar text coherent i fluid que sovint és difícil de distingir del text escrit per humans. Tanmateix, és important tenir en compte que, com qualsevol model d’aprenentatge automàtic, té limitacions i no substitueix la intel·ligència humana.

Una explicació més tècnica està disponible aquí.

Quines són les seves limitacions?

Tot i que poderós, hi ha limitacions. ChatGPT pot respondre de manera creïble sobre una sèrie de temes, però les seves respostes tendeixen a ser fórmules i poden incloure informació incorrecta. A més, no pot accedir al material darrere d’un tallafoc, com ara articles de JSTOR, i només fa referència a material del 2021 o anterior. Tampoc té accés a experiències no emmagatzemades a la web, inclòs el contingut que presenteu i discutiu amb els alumnes a la vostra aula. Daniel Lameti assenyala en el seu article “La IA podria ser fantàstica per a assaigs universitaris“, que, si bé ChatGPT ho fa especialment bé amb indicacions molt generals com ara “contrastar el capitalisme i el socialisme”,

pocs professors demanen als estudiants que escriguin articles sobre qüestions àmplies com aquesta… I com més facis la pregunta com una cosa que un estudiant podria obtenir (estreta i centrada en contingut específic relacionat amb el curs), pitjor serà el rendiment de ChatGPT. Vaig fer una pregunta a ChatGPT sobre la relació entre el llenguatge i la percepció del color que vaig fer a la meva classe de psicologia de l’idioma de tercer any, i em va bombardejar. (“La IA podria ser fantàstica per a assaigs universitaris”).

Pots plantejar-te fer el teu propi experiment registrant-te per obtenir un compte de ChatGPT i introduint les sol·licituds de la teva tasca per veure com sortiria ChatGPT en resposta a les tasques del teu curs.

Com puc dissenyar tasques per desanimar l’ús de ChatGPT?

Tot i que hi ha hagut informes de programes desenvolupats per detectar l’ús de ChatGPT, és probable que hi hagi tecnologies desenvolupades per frustrar aquests detectors. En lloc de seguir aquests enfocaments, podeu adoptar estratègies que desincentivin l’ús i promoguin l’aprenentatge. Una estratègia important per dissuadir l’ús de ChatGPT o altres tecnologies similars és crear tasques que requereixin que els estudiants mostrin les etapes del seu treball (esquemes, esborranys, etc.). Aquestes estratègies poden conduir a un aprenentatge més profund, proporcionar als instructors una visió més regular del treball dels estudiants i augmentar la probabilitat que el producte final reflecteixi els esforços dels estudiants en lloc d’una còpia del treball d’altres persones (humà o artificial). Els exemples següents ofereixen un punt de partida. Vegeu el document ocasional del CRLT sobre la integritat acadèmica per a una discussió més completa d’aquests enfocaments i similars.

  • Seqüencia les tasques principals per incloure propostes/esquemes de projectes, esborranys múltiples, bibliografies anotades.
  • Demaneu als estudiants que facin referència als materials del curs (especialment els que es troben a Canvas) i als debats, als quals seria impossible accedir a ChatGPT i també promouria habilitats d’integració valuoses.
  • Especifiqueu els tipus de materials font que els estudiants haurien d’utilitzar, inclosos alguns que són molt específics per a la tasca, com ara articles de revistes específiques de camp que requereixen autenticació, recollida i anàlisi de dades quan sigui pertinent, o avaluació del client per a les tasques de camp.
  • Demaneu als alumnes que participin i enviïn una reflexió sobre el que han après en completar la tasca. Les indicacions d’exemple inclouen: a) Parleu dels aspectes més desafiants i gratificants del vostre projecte. b) Què va ser el més sorprenent que vas aprendre al llarg d’aquest projecte? c) Si haguéssiu tingut l’oportunitat de tornar-ho a fer, quina cosa hauríeu fet diferent en aquest projecte?
  • Parleu sobre la integritat acadèmica amb els estudiants, inclòs el que constitueix el treball original i el plagi en el vostre camp, quin tipus d’assistència és i no es permet. També val la pena assenyalar que els termes d’ús d’OpenAI inclouen el següent entre les seves restriccions: els usuaris no poden “representar que la sortida dels Serveis ha estat generada per humans quan no ho és”.
  • Ensenyeu habilitats de citació, compartint An Introduction to Academic Integrity, un lloc web de la Biblioteca U-M dissenyat per als estudiants. Aquesta pàgina web del Sweetland Center for Writing sobre Normes de documentació i citacions d’ensenyament té suggeriments i exercicis addicionals.

En un recent intercanvi de correu electrònic sobre aquest tema, Moni Dressler, cap de l’Oficina de Tecnologia Acadèmica de LSA, va suggerir les pràctiques addicionals següents:

  • Feu que els alumnes treballin l’edició i el comentari entre iguals com a part del procés d’avaluació/escriptura, de manera que hagin de comentar i fer suggeriments i respondre als escrits d’altres estudiants.
  • Feu que els estudiants escriguin i enviïn un document de Google on se us afegeix com a editor perquè pugueu veure l’historial del document.
  • Centra’t en les habilitats de recerca i l’expressió del pensament original, en lloc de crear un document sintetitzat.

També val la pena considerar per què assigneu escrits a les vostres classes i discutir-ho explícitament amb els estudiants. Un article recent a la Crònica de l’Educació Superior parlava del poder d’aquest intercanvi.

Per a la majoria dels professors, escriure representa una forma de pensar. Però per a alguns estudiants, l’escriptura és simplement un producte, un conjunt de paraules que es repeteixen al professor… [Segons] John Warner, un blogger i autor de dos llibres sobre escriptura, “Si pots crear una atmosfera on els estudiants s’inverteixin en l’aprenentatge, no buscaran una solució alternativa. No van a plagiar. No van a copiar, no van a esquivar la feina. Però la feina ha de valdre la pena fer-la en algun nivell, més enllà d’aconseguir la nota.”

Què passa amb l’ús de tasques a classe, escrites a mà i amb qualificacions?

Alguns articles recents han suggerit només assignar escrits escrits a mà a classe com una manera d’evitar el plagi associat amb ChatGPT. Tot i que això, sens dubte, resoldria el problema dels estudiants que utilitzen ChatGPT, aquests exercicis podrien ser molt problemàtics per a una sèrie d’estudiants, com ara els estudiants que necessiten temps addicional per completar les tasques, així com els estudiants la llengua materna dels quals no és l’anglès que necessiten temps i recursos addicionals. escriure. A més, durant els semestres de la pandèmia, vam escoltar d’estudiants de tota la universitat que van apreciar l’allunyament de les tasques de gran apostes programades. Augmentar l’ús de treballs escrits a classe, avaluats, suposaria un pas enrere i limitaria greument els gèneres d’escriptura amb què els estudiants participen.

Com puc incorporar ChatGPT al procés d’escriptura?

Aquest tipus d’aplicacions no desapareixeran i, sens dubte, proliferaran en el futur (per exemple, Magic Write), de manera que animar els estudiants a utilitzar-les de manera productiva es podria veure com una contribució important a l’alfabetització informacional. Per exemple, considereu utilitzar ChatGPT com a eina dins del procés d’escriptura. Podeu demanar als estudiants que utilitzin l’aplicació per fer una pluja d’idees sobre temes per a un article o que comenten o editin la resposta de l’aplicació a una sol·licitud, ja sigui individualment o com a classe, enganxant la resposta en un document de Google i utilitzant la funció de comentaris. Les preguntes poden incloure on els arguments no són convincents, quina informació és incorrecta o falta i com es podria fer que l’escrit sigui més persuasiu o atractiu. Aquest article a Inside Higher Education descriu un projecte de col·laboració entre professors de la Universitat de Mississipí per desenvolupar estratègies productives per utilitzar ChatGPT amb estudiants.

Llegit a:

CRLT