Els professors de Stanford opinen sobre la transformació educativa de ChatGPT

El professorat de Stanford Accelerator for Learning comparteix idees sobre com canviarà el nou xatbot d’Intel·ligència Artificial (IA) i contribuirà a l’aprenentatge i l’ensenyament. Transformació educativa de ChatGPT.

El llançament de ChatGPT – un nou processador de llenguatge natural que pot escriure assaigs, escopir un haiku i fins i tot produir codi informàtic – ha generat més preguntes sobre què significa això per al futur de la societat de les que fins i tot pot respondre, malgrat els esforços per intentar-ho.

Els professors de Stanford Accelerator for Learning estan pensant en les maneres en què ChatGPT i altres intel·ligències artificials generatives canviaran i contribuiran a l’educació en particular. Aquests són alguns dels seus pensaments inicials.

Innovar amb l’educació més que només per a l’educació

Massa sovint, tractem les noves innovacions tecnològiques com el producte d’un programador geni solitari que no ha trepitjat una aula des que ells mateixos eren estudiants. Si volem que la IA generativa millori l’educació de manera significativa, hi ha els passos evidents que hem de fer escoltant als educadors, pares i estudiants, i utilitzant el que aprenem per trobar els casos d’ús més pertinents i valuosos de la IA generativa a l’educació. També hem de proporcionar rampes d’accés còmodes perquè algú que encara no sàpiga què és un “model de llenguatge gran (large language model) pugui saber prou com per prendre decisions informades i evitar el pensament màgic sobre què farà la IA generativa, per bé o malament, en les escoles”.

– Victor Lee, professor associat d’educació

Què hi ha a continuació per als assaigs i l’escriptura de secundària?

Els professors parlen de ChatGPT com una medicina perillosa amb efectes secundaris sorprenents o com una medicina sorprenent amb efectes secundaris perillosos. Quan es tracta d’ensenyar a escriure, sóc en aquest darrer camp.

En primer lloc, ChatGPT pot ajudar els estudiants a utilitzar l’escriptura com a eina per pensar d’una manera que els estudiants actualment no ho fan. Molts estudiants encara no són prou escriptors com per utilitzar el procés d’escriptura com una manera de descobrir i aclarir les seves idees. ChatGPT pot abordar aquest problema permetent als estudiants llegir, reflexionar i revisar moltes vegades sense l’angoixa o la frustració que sovint invoquen aquests processos.

En segon lloc, els professors poden utilitzar l’eina com a forma de generar molts exemples i no d’una forma o gènere. Sovint, els professors tenen els recursos i l’ample de banda per trobar o crear un o dos models d’un tipus d’escriptura particular, per exemple, una narració personal sobre una relació familiar. Com a resultat, els estudiants poden arribar a creure que només hi ha una manera d’escriure aquesta narració. ChatGPT permet als professors oferir als estudiants molts exemples d’una narració sobre la família on el contingut bàsic segueix sent el mateix però l’estil, la sintaxi o la gramàtica són diferents. Amb molts exemples per comparar i analitzar, els estudiants poden començar a veure la relació entre forma i contingut. Poden desenvolupar criteris sobre què fa que sigui un escrit fort, o com un verb pot afectar els lectors de manera diferent que un altre. Per als professors, dissenyar la instrucció s’ha tornat molt més fàcil: ChatGPT és essencialment una eina per crear casos contrastats, i la majoria dels professors estaran encantats que ChatGPT estigui fent gran part del treball per a ells.

Òbviament, els professors estan menys encantats que l’ordinador faci molta feina per als estudiants. I els alumnes encara han d’aprendre a escriure. Però de quina manera i quin tipus d’escriptura? Un tercer efecte secundari d’aquest nou medicament és que requereix que tots fem aquestes preguntes i probablement fem alguns canvis substancials als objectius i mètodes generals de la nostra instrucció.

ChatGPT en l’ensenyament de l’escriptura

Com amb qualsevol tractament nou, l’ús de ChatGPT en l’ensenyament de l’escriptura requereix una consideració acurada dels seus efectes potencials sobre els estudiants i els objectius generals de l’educació. Tot i que pot oferir solucions prometedores a determinats reptes, és important tenir en compte les conseqüències no desitjades i abordar la seva implementació amb precaució.

No m’agradava la major part de la frase, massa genèrica (és com escriu ChatGPT), però em va agradar la paraula tractament. Així que acabaré dient: com amb qualsevol tractament nou, haurem d’experimentar i procedir amb cura. Però hi ha moltes coses per ser optimistes.

– Sarah Levine, professora adjunta d’educació

Què significarà per a les admissions a la universitat?

Hi ha una certa consternació a l’espai d’admissions sobre aquestes tecnologies, i amb una bona raó òbvia. En un fil recent de Twitter, algú va publicar un assaig generat per IA i els resultats d’un estudi informal que mostrava que més de la meitat dels oficials d’admissions l’identificava com no generat per ordinador. Amb la disminució de l’ús de la puntuació de les proves SAT/ACT en molts sectors d’admissió, les parts narratives de les sol·licituds universitàries poden rebre un èmfasi addicional en l’avaluació del mèrit i el desmèrit. Aquesta va ser la nostra preocupació quan vam trobar que el contingut dels assaigs d’admissió estava més relacionat amb els ingressos que les puntuacions del SAT.

La IA complica enormement aquest espai, tot i que en quina direcció política és difícil de dir. La meva millor conjectura és que l’accés a la tecnologia farà que el seu ús en els assaigs d’admissió sigui més freqüent entre les llars de nivell socioeconòmic més baix. Per què? Com que la gent més rica, com han demostrat en el passat, és bastant intel·ligent i sabrà que (1) llocs com ETS [Servei de proves educatives, que desenvolupa proves estandarditzades per a primària, secundària obligatòria i educació superior] ja estan treballant en algorismes per fer-ho amb precisió. detectar assaigs escrits amb IA; i (2) qualsevol cosa a l’abast de les masses és quelcom que no només cal evitar sinó que cal contrarestar amb una estratègia més exclusiva. Això podria semblar escriure assaigs no estàndard (poesia o un mini-guió, per exemple) o una altra cosa. L’impuls per mantenir la distinció social i el seu privilegi és força fort. I sens dubte hi haurà una indústria artesana amb ànim de lucre que s’aixecarà per satisfer la demanda d’ajudar les famílies més riques en la seva recerca. Tot i això, les coses es mouen ràpidament, i potser a una velocitat tal que els efectes democràtics potencials de la tecnologia afloren en aquest espai.

— Anthony Lising Antonio, professor associat d’educació

Centrant la intersecció de llengua, cultura i cognició

La innovació centra la capacitat de replicar i, en alguns casos, millorar com la intel·ligència humana sorgeix en el diàleg. Pel seu mèrit, aquest avenç té el potencial de millorar com el programari dóna suport a l’aprenentatge dels estudiants mitjançant un diàleg ric generat per ordinador. Aquest és un avenç tecnològic increïblement important que ha d’entendre els beneficis cognitius i culturals del diàleg com a eina educativa. Replicar el diàleg sense comprendre els beneficis culturals i cognitius del diàleg corre el risc de centrar una lent cultural singular: la del dissenyador.

El diàleg té molts propòsits. La investigació en ciències socials indica que el diàleg representa la pertinença cultural, la identificació de gènere i la pertinença a un grup en general. Dit d’una altra manera, com es diu alguna cosa envia diversos missatges. En un nivell, totes les comunicacions dialògiques envien un missatge de contingut. El missatge comparteix una idea. En un altre nivell, un missatge envia un missatge de pertinença i identitat. La manera com es comunica el missatge envia una indicació de per a qui és el missatge i de qui és l’orador. Aquesta subtil intersecció de senyals lingüístics i identitats lingüístiques incorpora un missatge en cada intercanvi dialògic. Per tant, la intel·ligència artificial ha d’incorporar el poder de les pistes culturals en les seves vies comunicatives. Ja hi són. Com es diu alguna cosa envia un missatge de qui espera que sigui el parlant.

Des de la meva perspectiva cognitiva, el diàleg serveix tant com una eina d’avaluació com una eina per desenvolupar el domini. És vital que els desenvolupadors d’IA creïn oportunitats perquè els estudiants expliquin el seu camí cap experiència, per utilitzar la intel·ligència artificial per a la retroalimentació i el suport correctiu, alhora que garanteix explícitament que tots els estudiants puguin rebre indicis de pertinença cultural. Pensant d’aquesta manera, tots els nens poden beneficiar-se de les tecnologies d’IA si els desenvolupadors fan l’important treball de centrar la intersecció del llenguatge, la cultura i la cognició.

— Bryan A. Brown, professor d’educació

Què passa amb les oportunitats per als nens amb discapacitat?

A l’espai de la discapacitat, he estat tenint converses sobre (a) com podríem utilitzar la IA per codificar vídeos de professors i altres instructors per entrenar en pràctiques d’instrucció que s’ha demostrat que són útils per als nens (és a dir, oferir oportunitats per respondre); retroalimentació correctiva); i (b) maneres en què la IA ens podria ajudar a desenvolupar una tutoria més intel·ligent que respongui a les necessitats dels estudiants. Sembla que hi ha moltes oportunitats.

– Chris Lemons, professor associat d’educació

El que els estudiants han de saber ara

“Tenim una visió de coses noves que es construiran amb IA generativa. Què necessitem que els estudiants sàpiguen i entenguin com es construeixen, com funcionen i els costos i beneficis (financers, ètics, ambientals, socials) de les diferents tecnologies per a diferents visions del que se suposa que ha de fer l’educació? Com a primer pas, hem d’examinar seriosament com la IA generativa està canviant la manera en què els diferents camps i disciplines fan la seva feina i quines idees han de desenvolupar els estudiants per construir i utilitzar la IA per als humans en lloc de substituir-los”.

– Victor Lee, professor associat d’educació

Llegit a:

Stanford | Accelerator for Learning

Transformació educativa de ChatGPT