La intel·ligència artificial (IA) ha tingut un fort impacte en la docència universitària en els darrers anys.

Amb les possibilitats de la IA per analitzar grans quantitats de dades i controlar processos automàticament, les universitats poden millorar el seu ensenyament i donar suport millor als estudiants. a finals de 2022, l’empresa californiana OpenAI va posar a disposició d’ús gratuït una versió beta del seu chatbot ChatGPT, basat en el model de llenguatge GPT-3, obrint una nova dimensió de la intel·ligència artificial a la docència universitària ia la vida quotidiana .

Intel·ligència artificial a la docència universitària

En el context universitari, aquest desenvolupament es tradueix en disrupcions de gran abast. A més de l’ús de la IA a la gènesi d’imatges o la investigació literària, s’analitza en particular l’ús de la IA per a la generació de text, ja que el format orientat al diàleg permet perfeccionar i adaptar contínuament els textos segons les necessitats individuals.

Potencial de la IA a l’ensenyament

La IA es pot utilitzar de manera específica i significativa per crear textos genèrics (estàndard), reemplaçant el treball tediós i formant la base per a futures intervencions i millores (humanes).

A més de la creació de text pur, poden sorgir moltes altres àrees d’aplicació per a la IA a la universitat. Els estudiants poden fer servir els chatbots com a tutors que els donen suport per respondre preguntes sobre temes específics i ajudar-los a aprofundir els seus coneixements i superar les barreres educatives .

A més, les plataformes basades en IA poden analitzar el comportament i el rendiment dels estudiants i personalitzar el material d’aprenentatge en conseqüència. Això permet als estudiants crear un pla daprenentatge individual i aprofundir els seus coneixements de manera més efectiva.

La IA també pot representar un benefici significatiu en eficiència per als professors, per exemple, recolzant la creació d’exàmens i l’avaluació de tasques. Mitjançant lús de sistemes de correcció automàtica, els professors poden dedicar més temps a proporcionar comentaris individuals i ajudar els alumnes a millorar el seu rendiment.

En general, la IA té el potencial de canviar l’ensenyament universitari de moltes maneres. També hi ha desafiaments que cal superar, com ara el desenvolupament d’estàndards ètics i garantir la seguretat de les dades.

Llegit a:

Leuphana Universität Lüneburg