ALIA Intel·ligència Artificial planteja una sèrie de reptes per investigar el funcionament de la intel·ligència artificial i col·laborar creativament amb ella.

ALIA és el programa del CCCB per a joves que vincula investigació i divulgació científica amb la creació artística i literària.

ALIA Intel·ligència Artificial

En aquesta guia de treball hi trobareu una presentació d’ALIA. Intel·ligència artificial, amb activitats, instruccions i recursos per treballar lliurement a l’aula cadascun dels reptes plantejats.

Tots els materials que ofereix aquest projecte són un punt de partida des del qual es poden obrir preguntes més que no pas tancar qüestions. El projecte proposa estudiar la intel·ligència artificial i les formes de col·laborar-hi creativament, per dur a terme un procés creatiu col·laboratiu amb aquesta; més concretament, elaborant la lletra, la música i el videoclip d’una cançó de música urbana que respongui a la pregunta: com és un procés de creació col·lectiu amb una màquina?

Crear amb una intel·ligència artificial

L’entrada en escena de la intel·ligència artificial (IA) com una eina potent de facilitació dels processos creatius dels humans ens obliga a replantejar-nos alguns aspectes del vell debat sobre la creativitat. La pregunta principal i més urgent és si la IA actua només com una eina facilitadora de la tasca humana (en aquest cas parlaríem de creació humana assistida), si és capaç de resoldre parts rellevants del procés creatiu per si sola (en aquest cas parlaríem d’una col·laboració creativa entre humans i IA) o, fins i tot, si és capaç de desenvolupar totes les fases d’un procés creatiu de manera autònoma (en aquest parlaríem d’una IA plenament creativa).

Descarregar la guia:

ALIA. INTEL·LIGÈNCIA ARTIFICIAL