3a Jornada de Divulgació Científica a Amposta: Intel·ligència Artificial a l’abast

En un món canviant, on nous problemes i reptes emergeixen, sembla més necessari que mai fer ús de la ciència per trobar solucions. És per això que aquest any tindrem la setena edició del “Science Needs You! (SNY: la Ciència us necessita!)”, l’esdeveniment de divulgació científica organitzat per l’Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC), amb la temàtica: “Intel·ligència Artificial a l’abast“. Es tractaran els principals aspectes de la Intel·ligència Artificial, una eina científica que està agafant cada vegada més importància per les seves aplicacions, a bàsicament tots els àmbits de la ciència i la tècnica i per la seva capacitat per aportar noves solucions a problemes reals complexos. Aquesta edició del SNY tindrà lloc a Figueres (Empordà) i a Amposta (Terres de l’Ebre), i com sempre, comptarà amb la participació d’experts de primer nivell.

El personatge històric d’enguany és Alan Turing (Regne Unit, 1912-1954). Matemàtic de formació, és considerat el pare de la informàtica tèorica i de la Intel·ligència Artificial. Durant la Segona Guerra Mundial, Turing va treballar per al govern britànic a Bietchley Park, on va idear una màquina electromecànica que podia desxifrar la configuració de claus alemanyes de la màquina “Enigma”, jugant un paper crucial en trencar missatges codificats, que van permetre els aliats de derrotar les potències de l’eix. Lamentablement, Turing va ser processat per actes homosexuals, va ser sotmés a castració química, situació que el va portar al suïcidi per cianur als 41 anys. Una més de tantes pèrdues per a la humanitat per intolerància. Recentment, el govern britànic, després d’una petició popular internacional va demanar perdó públicament per la forma en la que Turing va ser tractat.

Science Needs You! – La Ciència ens necessita a tots!, ara més que mai.

Més informació:

Associació Catalana per a la Divulgació Científica (ACDIC)