L’ús sistemàtic de les dades i les interaccions efectives creen una cultura que valora i utilitza les dades per informar les decisions.

Una cultura escolar rica en dades facilita l’aprenentatge i els assoliments. Moltes parts mòbils essencials de la màquina educativa han de treballar conjuntament per produir els resultats desitjats. Construint una cultura rica en dades.

L’ús sistemàtic de les dades a l’educació i les interaccions efectives creen una cultura que valora i utilitza les dades per informar les decisions, inclosa l’assignació de recursos, les intervencions, el desenvolupament del professorat, la instrucció diferenciada i molts altres.

Què és una cultura rica en dades?

L’educació és un camp que genera una gran quantitat de dades, per la qual cosa és important estar preparat per prendre decisions informades. Recollir dades útils, avaluar-les per veure’n el panorama global i analitzar el significat dels resultats és un procés difícil i complex; tanmateix, els educadors han de desenvolupar una cultura que incorpori i utilitzi eficaçment les dades per millorar l’ensenyament i l’educació dels estudiants. “Cultura rica en dades” significa que en un entorn ric en dades, les decisions a tots els nivells de l’escola estan recolzades per dades.

Els professors han de ser conscients dels efectes positius de l’ús de dades sobre què i com aprèn l’estudiant. L’avaluació dels coneixements previs i el nivell d’habilitat d’un estudiant proporciona informació important que guia la instrucció. En una cultura rica en dades, les parts interessades participen en el procés d’utilitzar i compartir dades per produir els resultats desitjats mútuament. Les dades són integrals en les interaccions de les parts interessades i condueixen a debats efectius sobre polítiques i pràctiques. A continuació, aquestes discussions es converteixen en accions, creant així una cultura sostenible que utilitza les dades de manera eficaç i eficient per prendre decisions informades.

En una cultura rica en dades, les dades constitueixen més que només els resultats dels exàmens dels estudiants. Per prendre bones decisions basades en dades, les dades han de ser sòlides i fiables. En aquesta cultura, es poden prendre decisions basades en dades en relació amb la planificació i desenvolupament d’estratègies, el pressupost de recursos educatius, el disseny de programes i continguts, el disseny d’activitats dels estudiants, l’avaluació del rendiment del professor, el desenvolupament del personal i moltes altres decisions necessàries.

Creant una cultura rica en dades

L’ús adequat de les dades és més complex que centrar-se en els números. La rendició de comptes és el component bàsic d’una cultura rica en dades. Els educadors que treballen amb dades haurien d’identificar-ne la necessitat, reconèixer el seu paper com a productors i usuaris de dades, ser animats i autoritzats a utilitzar les dades, utilitzar-les en els processos de presa de decisions i establir polítiques de recollida i ús de dades.

Per crear una cultura rica en dades, el requisit previ més important és que l’organització entengui i cregui en la millora contínua basada en les dades, amb l’objectiu de posar aquesta creença en pràctica. L’ús eficaç de les dades a les escoles no és un procés mecànic, i s’ha de combinar amb les experiències, la intuïció i les filosofies docents dels educadors. L’ús prudent de les dades està informat contínuament per l’experiència humana.

Millors pràctiques

S’han de seguir els passos següents per a la creació d’una cultura rica en dades:

S’han de crear equips de dades.

Els equips de dades s’han d’implementar tant al districte com a l’escola. A nivell de districte, els gestors de dades, els líders d’instrucció i altres poden crear equips de dades. A nivell escolar, els equips de dades haurien d’incloure un defensor de dades (president), director o subdirector, gestor de dades a nivell escolar, coordinador d’educació especial i/o conseller d’orientació, caps de departament i/o professors principals, entrenadors i professors d’alfabetització i matemàtiques. , així com pares i alumnes.

S’han d’utilitzar les eines de recollida de dades adequades.

Quan els educadors utilitzen dades deficients (dades antigues, dades presentades de manera confusa o inexacte, etc.), poden treure conclusions incorrectes sobre les necessitats del districte, de l’escola o dels estudiants. Per tant, les eines de recollida de dades són molt importants. Les eines de recollida de dades han de ser adequades per a l’objectiu de l’escola o districte. Les dades recollides mitjançant proves estandarditzades són valuoses per als directors, els responsables polítics i les parts interessades, ja que es relacionen amb el rendiment i els esforços de millora de les escoles. Tanmateix, aquestes dades poden no ser útils per als professors que volen diagnosticar específicament els punts forts, les necessitats i el progrés d’aprenentatge dels seus alumnes.

Utilitzeu múltiples fonts de dades.

Les dades s’han de recollir de diverses fonts per proporcionar una triangulació, cosa que fa que les dades siguin més fiables.

Les dades s’han d’analitzar i informar adequadament.

La tecnologia ofereix grans oportunitats per a l’anàlisi de dades. Gràcies a la tecnologia, és possible fer una anàlisi avançada de dades en funció de l’objectiu de l’escola o districte. Una anàlisi adequada proporciona resultats correctes. Les eines de dades s’han de seleccionar correctament, i les dades analitzades adequadament perquè es puguin interpretar i informar correctament.

La interpretació de les dades s’ha de fer amb la participació de totes les parts interessades.

Les parts interessades haurien d’adquirir les habilitats necessàries per entendre la recollida de dades i com s’han d’interpretar objectivament. Els recursos disponibles per donar suport a l’alfabetització de dades inclouen tallers, llibres, cursos en línia i comunitats professionals d’aprenentatge.

Els plans d’acció han de resultar de la interpretació de dades.

Les parts interessades han de compartir les seves idees sobre objectius a curt i llarg termini basats en dades.

Liderar una cultura rica en dades.

Els líders han de desenvolupar l’alfabetització de dades i considerar el seu propòsit per recopilar dades, i han d’entendre conceptes estadístics com ara la distribució normal i la desviació estàndard. Els líders han de saber que en una cultura rica en dades, les dades no es limiten als números. Els líders escolars també han de ser conscients que la creació d’una cultura rica en dades requereix temps i requereix recopilació de dades, definicions de dades bones i dolentes, interpretació i molts altres aspectes del treball amb dades. Els líders haurien d’animar les parts interessades a treballar junts en aquest procés de creació.

Conclusió

Un sistema educatiu que utilitza dades de manera eficaç i coherent per informar les decisions pot experimentar resultats positius sostenibles. L’examen i la selecció constant de dades i la implementació de les millors pràctiques per a la recollida, l’anàlisi i la difusió de dades poden ajudar a crear i mantenir una cultura rica en dades.

Llegit a:

Learning A-Z